Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 вересня 2011, 16:22 Пожежі
У Києві 36-річна жінка загинула у вогні, чоловік отримав опіки
У Києві 36-річна жінка загинула у вогні, чоловік отримав опіки

Тридцятишестирічна киянка загинула у вогні. Вона та її наречений спробували самотужки врятувати палаючу квартиру, але впоратися з полум'ям не змогли. Навпаки, стало тільки гірше: жінка згоріла, а її чоловік потрапив до лікарні.

О першій ночі мешканців цього будинку розбудили сирени. Пенсіонер Іван Лукич прокинувся раніше. Горіла квартира його сусідів.

Іван Лукич, мешканець м. Києва:

- Я спав, коли - взрив, толчок. А я через стінку. Я одівся, вийшов, жінка визвала пожарку.

Катерина, мешканка м. Києва:

- Почули стук, чи взрив якийсь, а потом, пока схватися, пока халат оділа. Откриваю двері - а тут хлопці біжать з відрами, з водою, аби затушить. Вони відкривають двері - а звідти полум'я.

З середини палаючої оселі лунали крики. Голосила господиня. На її очах згоріла невістка, і мало не загинув син.

Олена Вікторівна, постраждала:

- Мой сын - ожоги, и его не состоявшаяся жена умерла. Они были на кухне, выбежали сюда, когда это произошло. Они начали гореть, меня вытащили к ней. Хотела подползти, но меня за ноги оттащили, я не успела.

Рятувальники, які приїхали гасити пожежу, на п'ятий поверх діставалися і драбиною, і сходами. Полум'я приборкали. Постраждалого винесли на вулицю, і передали медикам. Поряд із дверима лежав обгорілий труп жінки. Власниця помешкання винить в усьому електрику. Впевнена: техніка не витримала постійних стрибків напруги.

Олена Вікторівна, постраждала:

- Взорвалась вот эта штука.

- Щиток?

- Я спала. Или щиток, или холодильник. Отсюда пошел огонь.

- Раніше скаржилися на проводку?

- Да. То меньше, то больше свет мелькал.

МНСівці підтверджують: замкнуло в холодильнику, але слід нарікати не на енергетиків і техніку, а на мешканців квартири.

Сергій Коновал, головний державний інспектор Деснянського району м. Києва:

- Из того, что мы видели, - это как притон был, и шприцы валялись, и бутылки. Они неадекватные были, и не следили за мерами безопасности. Если коротнула проводка, значит, где-то или тягали его, или протухла… Нужно было посмотреть и заменить.

Нині погорільці сушать голови, як відремонтувати помешкання. Тим часом, в опіковому центрі між життям та смертю перебуває 25-річний постраждалий. У нього обгоріло 60 відсотків тіла.