Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 серпня 2011, 19:00 Пожежі
На Львівщині згорів дотла дитячий будинок сімейного типу
На Львівщині згорів дотла дитячий будинок сімейного типу

Дитячий будинок сімейного типу згорів дотла в селі на Львівщині. Дітей вдалося врятувати, а от майно - ні. Погорільці, що залишилися просто неба в одних капцях, шукають винних. Під шквал критики потрапили пожежники - мовляв, їх було замало.

Ось це згарище - все, що залишилося від будинку. В ньому жила велика родина: мати-вихователька та семеро прийомних дітей-сиріт. Зайнялося о сьомій ранку. Коли відчули дим, повибігали надвір в одних піжамах.

Сусідка (показує на врятовані речі):

- Лишилося на кухні - баняки погорівши, в ванні лишилися от лахи, що сохли. Оце все, що лишилося з хати.

Пані Галина - сусідка, вона теж утримує будинок сімейного типу. В ньому погорільці й знайшли тимчасовий притулок. Усе їхнє майно згоріло разом із документами, бідкається бабуся дітлахів. Вона із сусідкою переконані: частину майна можна було б врятувати, як би пожежників приїхало більше.

Пані Емма, бабуся дітей:

- Та приїхала, але ж одна, і один пожежник, шофер і пожежник. Він поки ту драбину ставив, а з того бранзбойта то таке, як душ було.

Галина Оксюковська, сусідка:

- Якщо би приїхали би дві машини зразу ж, як би ми тільки подзвонили, хата могла би бути ціла, неушкоджена, бо почало горіти з гаража.

Пожежу гасило два підрозділи рятувальників, пояснюють у МНС. Усе зафіксовано апаратурою.

Валерій Глобенко, заступник керівника ГУ МНС у Львівській обл.:

- Виклик поступив на пункт зв'язку частини Мостиського районного відділу о сьомій годині двадцять чотири хвилини. Підрозділ прибув до місця виклику через 17 хвилин.

Про одного пожежника - то просто вигадки, кажуть еменесівців. Адже люди в екстремальних ситуаціях, буває, неадекватно сприймають дійсність.

Валерій Глобенко, заступник керівника ГУ МНС у Львівській обл.:

- Не могла такою ситуація бути, тому що на місці пожежі працював особовий склад з чотирьох чоловік. Одна людина не могла приїхати ніяк. Особистий склад караулу не складається з водія і одного чоловіка.

За попередніми даними, причиною пожежі стало замкнення електромережі у господарській будівлі. А з житловою частиною вона була сполучена дверима, що є порушенням правил пожежної безпеки. До того ж, мешканці будинку спочатку намагалися самотужки погасити вогонь - через це і втратили час.