Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 серпня 2011, 14:33 Пожежі
На Івано-Франківщині в ресторанному комплексі "Чорний замок" пролунали вибухи
На Івано-Франківщині в ресторанному комплексі "Чорний замок" пролунали вибухи

Два вибухи пролунали вночі поблизу Івано-Франківська в готельно-ресторанному комплексі "Чорний замок". Його власники твердять про навмисну акцію. Натомість правоохоронців кажуть: робити висновки ще зарано.

Вибухи зафіксували камери зовнішнього спостереження.

Ущент зруйновані й вигоріли службові та офісні приміщення, автомобіль доньки власників комплексу. Вона тепер саме розлучається з чоловіком і заявляє, що продовж останніх місяців отримувала погрози телефоном та електронною поштою. Тож із відповідними заявами звернулася до правоохоронних структур.

Катерина Сметанюк, донька власників комплексу:

- На протяжении трех месяцев мне целенаправленно звонит один и тот же человек, владелец одной строительной структуры. Он мне угрожает напрямую.

Нині інцидент розслідують правоохоронні органи. За їхньою інформацією, слідів проникнення до приміщення й занесення стороннього предмета, що міг стати джерелом загорання, не виявлено.

Василь Гультайчук, керівник відділу УМВС України в Івано-Франківській області:

- Сказати про причини пожежі немає підстав, так само як і говорити про те, що це був підпал. Зараз на місці події працюють експерти-криміналісти, проводиться детальна всебічна перевірка, яка має дати відповідь на те, які були фактичні обставини і причини загорання.

Готельно-ресторанний комплекс "Чорний Замок", згідно з постановою Кабміну, внесено до переліку об'єктів "Євро-2012", що мають обслуговувати туристів. За приблизними підрахунками, обсяги збитків від вибухів та пожежі становлять понад двісті тисяч доларів. Кримінальної справи поки не порушили. За потреби, це зроблять після перевірки та отримання висновків експертів. Тож у правоохоронців є ще десять днів.