Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 червня 2011, 20:17 Пожежі
На Львівщині у вогні загинуло четверо дітей
На Львівщині у вогні загинуло четверо дітей

Четверо дітей загинули на Львівщині. Вони стали жертвами пожежі в селі у Самбірському районі. Коли малі опинилися у вогняній пастці, їхня мати саме розважалася - її не було вдома. Після трагедії вона навіть не з'явилася на похорон.

У цій справді братській могилі поховано четверо діток: дві сестрички та двоє братиків. Вони загинули майже одночасно. Малюки забилися в кут палаючої хати, шукаючи порятунку.

Павло Василенко, керівник відділу ГУ МНС у Львівській області:

- Знайшли в одній з кімнат чотири дитячі тільця. Одна дитинка сховалася в шафі. Троє були поруч на одному ліжечку.

Сестра матері (показує фото):

- То Оленочка, сама старша - сім років. Віка - шість. Василько - чотири.

Наймолодшого Віталіка навіть ще не встигли сфотографувати - наступного місяця йому мало б виповнитися два роки. Пані Наталя розповідає: сестрі було не до дітей.

Наталя Гриб, тітка загиблих:

- Любила випити, за дітьми не дивилася, лишала їх на тата. То тато, то я.

Родичі вважають винною у трагедії матір малечі. Адже, якби вона не замкнула хату на ключ, діти б мали шанс врятуватися.

Наталя Гриб, тітка загиблих:

- Не було її, вона закрила їх пішла. Коли їй подзвонили, вона прибігла, тут побігала, і не стало її. То хіба мати кам'яне серце, щоб втікнути, і ні на що ся не дивити. Як ті діточки, чи щось ся лишило з них, чи ще є.

Мати не прийшла навіть на похорон своїх дітей. З'явилася лише за кілька днів. Жодного смутку чи каяття родичі не помітили. Жінка ще й облаяла свого батька, який завжди доглядав малих. Хата з онуками згоріла в пана Івана на очах, та нічого вдіяти літній чоловік-інвалід не міг.

Іван Гриб, дід загиблих:

- Я виходжу - точно, хата горить. Ну, а я тут в малім. Гасити, но я знаю - діти, дочка там. Я біг гасити, гасити, дітей спасати мене не пустили. Тут все обняло, мене не пустили. Шкода. Я би був - сам згорів. Холєра.

Горе-матір опитали в міліції, і порушення закону з її боку не знайшли. Принаймні, поки - до з'ясування обставин та причин пожежі.

Павло Василенко, керівник відділу ГУ МНС у Львівській області:

- Серед причин, які розглядаються, - це перше - необережне поводження з вогнем, тобто, це можуть бути дитячі пустощі та залишена для освітлення свічка. Також розглядається версія неправильно облаштування та експлуатації електромережі.