Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 червня 2011, 17:03 Пожежі
У центрі Одеси горіла стоматологічна поліклініка
У центрі Одеси горіла стоматологічна поліклініка

Шквальний вітер і дощ не заважають пожежі, натомість неабияк ускладнюють роботу вогнеборців. У центрі Одеси горіла стоматологічна поліклініка. Жертв немає, та через шалене поєднання двох стихій - вітру й вогню - до шпиталю потрапило двоє МНСівців.

Два дні поспіль в Одесі не вщухали дощі. Та попри зливу, вогонь майже повністю знищив покрівлю поліклініки, що на перехресті вулиць Мечникова й Пастера. Через сильний вітер вогнеборці гасили полум'я цілих 5 годин. Двох рятувальників з місця пригоди забрала "швидка".

Олександр Крицький, керівник підрозділу ГУ МНС в Одеській області:

- Во время тушения пожара пострадали два сотрудника МЧС в результате воздействия высокой температуры. В настоящее время они госпитализированы, им оказывается помощь. Сложность тушения пожара заключалась в том, что долгое время также в результате погодных условий не могли отключить линию электропередач, так как было много подводов к зданию.

Полум'я охопило 600 квадратних метрів даху. За якийсь час зруйноване перекриття обвалилося. Згодом еменесівці з'ясували причину займання: загорілося через обірвані електродроти. Рятувальники кажуть: пожежа в клініці тільки дещиця проблем, які принесла негода. Загалом на Одещині без світла залишилося понад сотню населених пунктів.

Майя Гринько, керівник прес-служби ГУ МНС в Одеській області:

- У нас было обесточено от электричества 105 населенных пунктов, но работы сейчас идут, и на данный момент уже 87 населенных пунктов не имеют электроснабжения. Но мы будем надеяться, что к вечеру эта цифра еще более уменьшится.

Одещина - регіон, що найбільше постраждав від стихії. Буревій трощив дерева й стовпи, руйнуючи електромережі. Не минулося й без жертв: в одному випадку жінку вбила блискавка, в іншому - дерево, яке впало на пенсіонерку. Рятувальники закликають людей утриматись від прогулянок: дощі в області затягнуться ще на тиждень.