Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 червня 2011, 14:39 Пожежі
На Майдані Незалежності горів технологічний майданчик Київметробуду
На Майдані Незалежності горів технологічний майданчик Київметробуду

Пізно ввечері киян, що гуляли Майданом Незалежності, оповив густий дим. А дощ, що йшов тоді, став чорним. Чи буває дим без вогню?

Майдан Незалежності палає. Його оповив чорний дим. Таке відео нині переповнює Інтернет.

Так горить технологічний майданчик Київметробуду. Спочатку на місце приїжджає кілька пожежних машин, та цього виявилося замало. МНСівці розгортають штаб, викликають підмогу й малюють схеми розташування рятувальних машин.

Вогонь вирує там - за грубим шифером. Зовні видно лише дим. Щоб приборкати полум'я, рятувальники залазять у саме серце пожежі. Якраз у цей час повітря струшують вибухи.

Гасять кілька годин. Допомагає вогнеборцям злива. Поряд із охопленою полум'ям спорудою - житловий будинок. Масштаби пожежі місцеві зрозуміли лише вранці.

Свідок пожежі:

- Там зараз все згоріло, і цей дерев’яний настил - скидають його вниз. Шифер горів, і дим, і гарь, і чад, і все, що завгодно.

Лариса вогонь побачила першою. Вона ж і викликала пожежників

Лариса, свідок:

- Страшно було, дуже страшно.

Нині жінка оглядає згарище і згадує - зайнялося миттєво, а всередині щось підозріло вибухало.

Лариса, свідок:

- Ну, це ж естакада така. Була вона була вся закрита шифером. Вогонь - він почався отут, і розповсюдився отуди, він дуже швидко почав поширюватися.

А тому Лариса переконана: споруду хтось підпалив. За територію останніми роками борються кілька будівельних фірм.

Лариса, свідок:

- Ми впевнені, що, як і взагалі в центрі Києва, коли якісь фірмі потрібна земельна ділянка, робляться підпали, і тоді земельна ділянка вивільняється, і можна забудову робить. Ми просто впевнені.

МНСівці ж із висновками не квапляться. Бомб усередині не було, з вибухами місцеві переплутали тріскання шиферу від вогню.

Андрій Онищенко, заступник керівника відділу ГУ МНС у м. Києві:

- Було велике задимлення, також були чути тріски шиферу, бо шифер, коли нагрівається, він тріскається. Деякі прийняли це за вибух. Ніяких балонів там не було під час ліквідації даної пожежі.

Нині на місці працює пожежна лабораторія, яка й дасть остаточну відповідь, чому загорілося. Утім, версії підпалу не відкидають і в міліції. У правоохоронців була інформація, що хтось хоче це скоїти, та де і що - в погрозі не вказали.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Чи це людина була хвора на голову, чи вона мала проблеми зі здоров’ям, чи дійсно вона мала певну інформацію - ця людина зараз перевіряється. Працівники міліції очікують висновків наших колег з МНС, і якщо в їхніх висновків буде визначення, що це - навмисний підпал, то буде вирішуватись питання щодо порушення кримінальної справи.