Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 червня 2011, 11:05 Пожежі
Під Києвом горіли склади великої торговельної компанії
Під Києвом горіли склади великої торговельної компанії

Масштабна пожежа - під Києвом. Зайнялися склади відомої торговельної компанії. Димом затягло майже всі Бровари, і видно його було навіть зі столиці.

Марина Борисполець, кореспондент:

- Пожежу на складах біля села Перемога рятувальники гасять вже кілька годин. Утім, поки що це їм не вдається. Адже масштаби пожежі величезні.

Шлейф диму від пожежі на броварських складах видно навіть із Києва. Чорний дим оповив не лише село Перемогу, а й половину райцентру. Місцеві мешканці розповідають, коли зайнялося - перелякалися мало не на смерті. Думали, не тільки склади згорять, а й усі будинки довкола.

Віктор, мешканець с. Перемоги:

- Конечно, перелякався, бо дим такий їдкий був, що страх. Це добре, що вітер не на це поселище був, а так. Обязательно, могло б все згоріти село, там ліс поряд. Дуже їдкий дим був, не видно було, куди заїжджати, взриви, я чув, були. Балони, наверно, взривались.

Зайнялися порожні склади торговельної компанії. Робітники, які були всередині, розповідають: червоний півень дуже швидко розповсюдився приміщенням. Декого з людей пожежа застала на даху, і їм довелося стрибати.

Олександр, робітник:

- А з даху багато людей стрибало?

- Не много. Ну, человек пять. Не было криков, воплей, но все испугались очень сильно. Баллоны, все взрывалось, было страшно, все бежали далеко.

Віктор, мешканець с. Перемоги:

- Бачив - два человека впали. Їх знімали з криші, а вони не втримались, їх "скора" забрала.

Рятувальники ж заспокоюють: постраждалих немає. Вогонь вдалося швидко локалізувати, тож вигоріли тільки приміщення, в яких тривав ремонт. Завод із виробництва алюмінієвих конструкцій, який знаходиться поряд, не постраждав узагалі, хоча пожежа мала ранг підвищеної небезпеки.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ МНС у Київській області:

- На допомогу прибули пожежні з Борисполя, з Києва, на місці загалом працювало вісімнадцять одиниць техніки, приблизно через годину півтори пожежу було локалізовано. За попередніми даними будівля, яка горіла, розміри її - 245 на 108 метрів, це її розміри. На події було задіяно весь наявний склад наших працівників.

Причини займання ще невідомі. Втім, експерти припускають, що пожежа могла трапитися саме через ремонт: або замкнуло електромережу, або спалахнуло через зварювальні роботи.