Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 червня 2011, 17:41 Пожежі
Під Києвом горить торф
Під Києвом горить торф

Горить торф і під Києвом. І займається, ймовірно, також через необережність місцевих жителів, стверджують в МНС. Через палюче сонце загасити торфовища вкрай тяжко.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Ось так зранку працівники МНС намагаються загасити тліючі торфяники. Проте вночі вони загораються з новою силою, і наступного дня все доводиться починати спочатку.

Ані диму, ані смороду від горіння торфу вдень не чути, натомість увечері вітер несе все в бік села, кажуть місцеві мешканці.

Місцевий мешканець:

- Чути, ще й гарно чути. особливо ноччю.

Місцевий мешканець:

- Як воно огнем горить, у ранці так нема чим дихать. Це вдень, що вони там приллють дві пожарки - вже тиждень ллють, і все. А вранці ж воно огнем горить.

Рятувальники працюють тут уже чотири дні. А за кілька кілометрів звідси - масштабніша пожежа. Неподалік від Ірпеня площа займання - 3 гектари. Еменесівці майже одразу з'ясували причини загорання.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ МНС у Київській області:

- Було виявлено залишки будівельного сміття, і вже було з'ясовано, що там будівельники, а будинків там будується дуже багато в окрузі, вирішили спалити будівельне сміття, щоб не вивозити його. Невеликий сарайчик був, складували туди це будівельне сміття, підпалили вночі.

В МНС наголошують: нерідко займається через самих селян, які потім і скаржаться, що їм дихати нічим.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ МНС в Київській області:

- 90% всіх загорань трави, торф'яників - це людська діяльність. Це можуть бути і випадки спалювання якогось сміття, можуть бути випадки спалювання сухої трави. І навіть недопалок, кинутий людиною, може призвести до величезною пожежі.

Тож пожежники напоготові: спекотного літа їм роботи лише більшає.