Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 червня 2011, 12:22 Пожежі
У Харкові вночі згоріло 14 гаражів
У Харкові вночі згоріло 14 гаражів

Чотирнадцять гаражів згоріло вночі в Харкові. Знищено чотири автівки, пошкоджено - три, а також - автопричепа й мотоцикла. Чому спалахнула пожежа?

Жертвами нічної пожежі в гаражному кооперативі з красномовною назвою "Фініш" стали "Шевроле Авео", "Нива" і двоє "Жигулів". У боксі, який був епіцентром займання, машини не було. Натомість господар тримав там... деревне вугілля. Хоча це заборонено.

Олег Машура, охоронець гаражного кооперативу:

- Правильно, нельзя. Ну а как же? У нас же народ такой… Надо чтоб стояла машина, а не шмотки там лежали, ящики, уголь. Скорее всего, оттуда. Потому что ребята заметили оттуда дым.

Охоронці скаржаться: проконтролювати, що господарі зберігають у гаражах, неможливо, на кожному - замок. Еменесівці ж підтвердили: хатні речі, старі меблі і просто мотлох були в усіх боксах.

Ігор Лупандин, помічник керівника ГУ МНС у Харківській області:

- Со слов охранника, который нам сказал: когда он это увидел, охвачено огнем было 2-3 гаража частично. Но дело в том, что в каждом гараже были домашние вещи. Кроме того, около 10 канистр с бензином оттуда были вынесены.

Рятувальники взяли на експертизу шматки електродроту. Розглядають дві версії займання: технічні несправності та людський чинник. Постраждалі підраховують обсяги збитків і розмірковують, як зробити жорсткішими правила та покарання за порушення.