Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 червня 2011, 13:48 Пожежі
У Святошинському районі 13-річний хлопчик спалив "Запорожець"
У Святошинському районі 13-річний хлопчик спалив "Запорожець"

У столиці знову палають автівки, та тепер уже у Святошинському районі. І палія цього разу одразу впіймали. Затриманий нашкодив майже на сто тисяч гривень.

Цей обсмалений каркас автомобіля ще вчора був запорожцем. Старенький раритет дехто не вважає за авто, та для свого власника він був годувальником. Увечері пенсіонер побачив у вікно, як його машина палає, мов смолоскип. Потім полум'я перекинулося на "Сузукі" й "Чері".

Віктор Волошин, заступник керівника пожежної частини Святошинського РУ МНС м. Києва:

- Автомобіль "Запорожець" згорів повністю, а два поруч отримали пошкодження вогнем: плавлені бампера, крила та шкло автівок. Попередня причина - пустощі дітей, занесення стороннього вогню зі сторони.

Малолітніх паліїв запам'ятали свідки. Хлопчаки вешталися біля машин, а потім втекли.

Петро Олексійович, постраждалий:

- Отам сиділа пара, бачила трьох пацанів малих, на велосипедах крутились. Перед цим мені розбили бокове скло. Я заклеїв плівкою, вони плівку розірвали, і щось туди кинули, і моментально вспихнуло. Вони злякалися, і на велосипеди.

Поки рятувальники ліквідовували наслідки пожежі, міліціянти затримали палія, і з ним повернулися на місце злочину.

Петро Олексійович, постраждалий:

- Під’їжджає ДПС, машина привозить пацана, зловили одного. Він тут же признається - я сірника кинув на переднє сидіння. Зразу питання: від одного сірника не могло вспихнути.

У райвіділку тринадцятирічний хлопець намагався переконати правоохоронців, що то - нещасний випадок. Мовляв, навіть пробував гасити вогонь. Коли ж не вдалося, втік.

Тетяна Малишева, помічник керівника Святошинського РУ міліції м. Києва:

- Он залез в автомобиль, взял спички, поджог коврик. С какой целью - не знаем. Вроде бы, интересно было. Начал тушить - не получилось. Будет возбуждено уголовное дело. Но так как он не является субъектом, т.к. 13 лет, будет решать суд. Но возмещать ущерб будут родители.

Запорожець оцінили на чотириста доларів. Ремонт "Сузукі" коштуватиме власникові вісімдесят три тисячі. "Чері" - десять тисяч. Майже сто тисяч гривень має заплатити мати бешкетника, котра сама виховує п'ятьох дітей.