Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 червня 2011, 11:30 Пожежі
У Києві згорів будинок в елітному житловому масиві
У Києві згорів будинок в елітному житловому масиві

Багаті також плачуть. У Києві згорів будинок в елітному житловому масиві. На пожежу з'їхалися десятки машин, але загасити її не змогли - біля дорогої забудови немає гідрантів.

Це - Дніпровська набережна на Оболоні. Тут красуються найелітніші котеджі столиці, збудовані за останнім словом техніки. Але навіть це не рятує їх від вогню.

Сьома ранку. Тутешні пожежу, в прямому сенсі слова, проспали. Рятувальників повідомили вже, коли вогонь охопив увесь хол будинку. І якщо мати із донькою, які спали на першому поверсі, вибігли самі, то сина, кімната якого на другому, довелося спускати драбиною. За кілька хвилин запалав увесь дім. Приборкувати полум'я рятувальники вирішують згори, а інші оточують будівлю, і заливають із сусідніх дахів. За кілька хвилин будинок починає просто розвалюватися.

Швидко з'ясовується: під час будівництва елітного масиву про можливу пожежу не думали. Тутешніх гідрантів для гасіння не вистачає.

Це пожежний рятувальний катер. Він подає воду просто з Дніпра. Гасять полум'я ще хвилин десять, а потім з'ясовують: палає ще у вежі, що при будинку. Туди рятувальники намагаються зайти через вікна.

Коли полум'я приборкали, прокинулась тутешня охорона - усіх глядачів виганяє за металевий паркан.

Охоронець:

- А ви не пускаєте всередину?

- Ні.

- А чого?

- Тому що це частная собственность.

Рятувальники переводять дух і констатують: у кімнаті не знайшли нічого, що б могло вказувати на навмисний підпал.

Владислав Чуян, заступник керівника Оболонського РУ МНС в м. Києві:

- Ми безпосередньо займалися тушінням пожежі, і ніяких таких ознак не знаходили. Було загорання в кімнаті, яка виходить на Дніпро. Загальна кімната. Що в ній - ну, це буде з’ясовувати лабораторія пожежна.

Власники елітного будинку перед камерою світитися не захотіли. Але версії підпалу не розглядають.

Правоохоронець:

- Не розглядаємо. Ні. Там вікно було прикрите. Ну, що сказати про це - уже все рівно.

Наступні кілька годин рятувальники заливають будинок водою, а на місце приїжджає пожежна лабораторія, яка і має визначити причину займання. Розходяться і глядачі - тепер вони знають, як гасять мільйон доларів.

Андрій, мешканець м. Києва:

- Тушили все, кому не лень. Мы, наконец-то, увидели что у нас есть техника, которая может нас спасти, если что то вдруг.