Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 травня 2011, 14:54 Пожежі
У столиці полум'я знищило 1000 квадратних метрів ринку
У столиці полум'я знищило 1000 квадратних метрів ринку

У столиці поменшало на один ринок. Згоріло більше півсотні торговельних рядів. Зайнялося вночі.

Так горить тисяча квадратних метрів ринку. Із охоплених полум'ям крамничок продавці намагаються врятувати ще вцілілі речі.

Вогонь приборкують 17 бригад. Але врятувати всі тутешні павільйони не в змозі. Довкола завиває пожежна сигналізація, але довше кількох секунд у такому полум'ї не витримує. Вже на світанку, коли вогонь ущух, рятувальники підрахували: згоріло понад півсотні торговельних наметів. Як сталося, що полум'я розгорілося так швидко?

Олександр Хорунжий, в.о керівника відділу ГУ МНС в м. Києві:

- Існує версія про занесення стороннього джерела запалювання - підпал, тому що, за попередніми даними, є інформація про декілька осередків займання.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Ще вчора тут продавали товари. Сьогодні це лише згарище. Кілька годин пожежі перетворило величезний ринок у Києві на попіл.

Постраждала:

- Тут всё: и документы, и деньги, и кредиты - всё сгорело. В один момент мы остались ни с чем - сколько вложено денег! (плаче) Остались просто на улице без ничего.

Разом з торговельними рядами згоріла й адміністрація. А з нею й уся документація та розрахунки.

Святослав Швецов, керівник Київської профспілки працівників малого та середнього підприємництва:

- Мы считаем, что на Киеве ставится эксперимент - до конца евро 2012 хотят уничтожить все рынки. Объявили, что будут сносить все незаконные рынки. С теми, что стоят законно - вот есть метод, который позволит им справиться с такими рынками.

Тутешні працівники кажуть: ринком ходили чутки, що на його місці планують збудувати торговельний центр. А тому інших версій, окрім підпалу, навіть не розглядають.

Свідок:

- Люди снимали, и говорят, что видели, как оттуда бросают бутылки. И вот там все сгорело - во, в четырех местах возгорание началось.

Володимир переконує: він навіть намагався спіймати підпалювача, але той виявився спритнішим. Як доказ показує забиту руку.

Свідок:

- Я его хотел схватить за руку, а там парень за ним, хотел ударить, и вместо того, чтобы его ударить - меня по руке ударил.

Володимир гнався, а спіймав Віктор.

Свідок:

- Четверо их вылазило. Мы поймали одного, который выскакивал из рынка, который перелазил через ворота. Отдали в милицию...

В міліції крапок над "і" поки не ставлять. Хоча й підтверджують: вночі на ринку дійсно спіймали чоловіка.

Юлія Шевчук керівник відділу Подільського РУ міліції м. Києва:

- Десь за годину до того було затримано чоловіка за дрібну крадіжку. Наскільки він причетний до цієї пожежі - ми перевіряємо.