Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 травня 2011, 11:29 Пожежі
На Івано-Франківщині півтора десятка людей позбулися даху над головою через пожежу
На Івано-Франківщині півтора десятка людей позбулися даху над головою через пожежу

Півтора десятка мешканців Бурштина втратили дах над головою через пожежу. Їхній будинок спалахнув, наче сірник. Вогонь пошкодив 14 квартир на чотирьох поверхах.

Ця ніч мешканцям Бурштина запам'ятається надовго. Принаймні, тим, хто за лічені хвилини втратив майно і дах над головою. Люди вибігали надвір у хатньому одязі. Дехто встиг винести деякі речі, інші - врятували документи та гроші.

Володимир Антошків, постраждалий:

- Винесли дітей - і всьо. Бігли, як були. Це я вже тепер переодівся. Вікна на другому поверсі я бив голими ногами. В мене скло в нозі ще дотепер.

Загорілося на другому поверсі цієї п'ятиповерхівки опівночі. Вогонь миттєво поширився будинком. Місцеві пожежники прибули на виклик швидко, проте загасити полум'я не вдавалося, викликали підмогу з обласного центру, а це - за 40 кілометрів. Люди вважають: якби не ця обставина - вони не залишилися б на вулиці.

Роман Скорохода, син постраждалої:

- Вони без масок були, без ліхтарів. Я зайшов в квартиру, відкрив вікна, і аж тоді зайшли пожежники і почали гасити.

Рятувальники запевняють: діяли професійно. Головне - під час пожежі ніхто не загинув.

Володимир Чернецький, керівник ГУ МНС України в Івано-Франківській області:

- ППЧ 17 малочисельна, і в них на озброєнні не має, не передбачено апаратів захисту. Штатним положенням не передбачено. Гасіння пожежі ускладнилося тим, що вогонь швидко розповсюдився по пустотах і конструкціях будівлі на дах будівлі. Дах був влаштований з горючих матеріалів - з руберойду і утеплювачів. І не було, фактично, доступу, щоб подати вогнегасячі речовини в сам осередок пожежі.

З опіками та отруєнням димом до лікарні потрапили шестеро мешканців, п'ятеро вже повернулися додому.

Володимир Наконечний, заввідділу Бурштинської міської лікарні:

- Загрози життю немає. Опік другого ступеню. Неважкий. Опік волосяної частини голови.

Саме цього пацієнта і звинувачують погорільці. Кажуть, загорілося в його квартирі. Та чоловік заперечує. Каже, в мить займання його не було вдома. А коли прийшов, уже палало.

Іван Василів, постраждалий:

- Прийшов додому - а там запах такий, якби згоріла сковорідка. Потім побачив вогонь. Я взяв відра, почав гасити. А потім вже пожежники гасили.

Чому спалахнуло - ще з'ясовують, але вже мають три основних версії: куріння в нетверезому стані, коротке замкнення та необережне поводження з вогнем. Остаточну причину і суму збитків з'ясують під час розслідування.