Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 травня 2011, 11:51 Пожежі
На Волині у власному будинку згорів пенсіонер
На Волині у власному будинку згорів пенсіонер

Цигарка, викурена в ліжку та ще й з п'яних очей, накоїла лиха на Волині. Вогонь позбавив життя пенсіонера, майже цілком знищив його будинок.

Близько дев'ятої ранку дим над ось цим дерев'яним будинком помітили люди, котрі працювали на полі. Спершу подумали, дід куховарить. Та коли хмара почала збільшуватися, кинулися до садиби.

Ярослав Мозола, мешканець с. Павловичів:

- Я кобилу прив'язав - і бігом через поле сюди прибіг. Та Надя, його співмешканка, вже на порозі лежала. Я її відтягнув, давай до дверей. Почало скло вилітати. Почало все плавитися, бо повітря попало.

Доки односельці телефонували до "швидкої" та МНС, пан Ярослав кинувся до охопленого полум'ям будинку. Утім, самотужки витягти з вогняної пастки пенсіонера так і не зміг. За 6 хвилин у масках і з балонами це зробили рятувальники. Щоправда, дідусь був уже мертвим. Що спричинило займання - служба "101" знає.

Володимир Нестеров, помічник керівника ГУ МНС України у Волинській області:

- Було з'ясовано з опитувань очевидців та сусідів громадянина, що причиною пожежі, швидше за все, стало необережне поводження загиблого при курінні. До того ж, у нетверезому стані.

Постраждала пані досі під впливом алкоголю і складно розповісти про пожежу не може.

Андрій Кузьмич, лікар-ординатор Локачинської районної лікарні:

- Одержала термічний опік полум'ям обох сідниць. Госпіталізована в хірургічне відділення, надана невідкладна допомога.

Від початку року на Волині виникло понад чотири сотні пожеж і загорань. У вогні загинуло 27-ро людей, 6-ро з них - діти. МНС укотре закликає бути максимально обачними: не курити в нетверезому стані в ліжку й якнайдалі ховати сірники від малечі.