Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 травня 2011, 12:03 Пожежі
Новий підпал машини в столиці - згоріла "Хонда Акорд"
Новий підпал машини в столиці - згоріла "Хонда Акорд"

У Києві поменшало на одну автівку - вночі на подвір'ї підпалили "Хонду Акорд". За кілька хвилин машина перетворилася на купу брухту.

Так ця машина виглядала новенькою, а такою вона стала після пожежі.

Це сталося о 4-й ранку. Олександр почув тільки пищання сигналізації - вже тоді машину повністю охопив вогонь.

Олександр, постраждалий:

- Больше на той части, где правое крыло. Там видно, что там сгорела фара полностью. Ну, там не очень, там полностью сгорел, очаг был здесь. Что с ней делать? Металлолом.

Підпалили нетутешні, переконаний Олександр. Це не боротьба за паркувальне місце - на місцевому подвір'ї такої проблеми немає. Однак пожежі сусіди не дивуються. Нещодавно у дворах неподалік намагалися спалити ще одну машину

Дмитро, свідок:

- Да возле 26, я ж говорю, месяца три назад там таксер. Видно, конкуренты.

Не просто так підпалили й Олександрову автівку, кажуть у МНС. Зловмисники все детально спланували - машину облили бензином, вже потім кинули сірника. Жодних слідів і зачіпок підпалювач не лишив.

Володимир Силаєв, інспектор Святошинського РУ МНС в м. Києві:

- Пожежа була достатньо велика, тому що кинули джерело запалення біля колеса, біля резини, воно почало горіти зразу, перекинулось на моторний відсік. Там до цього передує дуже цікава історія з цією машиною, і з цією роботою власника. Там судовий процес вже другий місяць іде.

Тож за цю справу взялася міліція. Підпал машин - нині наймодніша помста в Києві. Але часто страждають і випадкові авта. Приміром, на цій стоянці згоріло 11 залізних коней.

Андрій, постраждалий:

- Может быть, тут, вроде, одна машина юриста. Может, он кому-то дорогу перешел, и что-то не так сделал.

Час від часу правоохоронці ловлять паліїв, але реально запобігти новим підпалам не можуть. Тож водіям залишається тільки згадувати перед сном - чи не перейшли вони сьогодні комусь дорогу.