Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 травня 2011, 11:57 Пожежі
В Одесі залишені без нагляду діти мало не загинули у вогні
В Одесі залишені без нагляду діти мало не загинули у вогні

В Одесі в зачиненій квартирі мало не згоріло живцем двоє малят. Дітей без нагляду залишили дорослі, а коли повернулися - оселя вже вигоріла дотла.

Пожежа спалахнула у спальному районі Одеси, в 9-поверхівці на вулиці Ільфа й Петрова. Дим, що валував із квартири, відчули сусіди, вони й викликали вогнеборців. Дивом у полум'ї не почаділи діти. Півторарічну дівчинку й 3-річного хлопчика дорослі самих замкнули всередині.

Володимир Босенко, завідувач реанімаційного відділу Одеської обласної клінічної лікарні:

- Дети были, конечно, все после пожара вымазаны в эту гарь, кашель, но они были в сознании. При произведении анализа крови карбоксигемоглобина не оказалось, то есть, отравления угарным газом нет. Это говорит о том, что они недолго находились в очаге пожара.

Сусіди розповідають: у родині двоє дорослих, мама й бабуся. Та ради дітлахам не дають: умови, в яких зростають діти, жахливі. І з брудної захаращеної квартири їх навіть надвір не пускають.

Денис, сусід:

- Семья очень неблагополучная?

- Очень. За детьми не смотрят, бабушка шарится по помойкам, собирает стеклотару, все время здесь вонь.

Ольга, сусідка:

- Дети все время сидят дома. То есть, они не гуляют, на улицу практически не выходят, как беспризорные. Говорят, что иногда они там через окна сами вылезали на улицу.

Вогонь знищив двокімнатне помешкання родини. Сусідів більше обурюють не почорнілі від кіптяви стіни, а те, що мати залишила малюків самих у квартирі.

Сусідка:

- Вы представляете себе - оставить таких крошек? Обе курят, бабка - пьяница самая настоящая. Откройте дверь, посмотрите.

Коли бабця ночує під дверима згорілої оселі, мати з дітьми - в лікарні. Щоправда, пояснити, чому малюків залишили без нагляду, навідріз відмовилась.

Мати постраждалих дітей:

- Можете ничего не подключать, я интервью давать не буду, ничего говорить не буду.

- Чего? Что случилось, может, расскажете?

- Нет.

- А почему?

- Я же милицию предупреждала, что интервью я давать не буду.

Натомість лікарі кажуть: якби дітки пробули в полум'ї на кілька хвилин довше, загинути б. Тож маленькі життя врятувала пильність сусідів.