Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 травня 2011, 12:03 Пожежі
На Волині пройшли пожежні змагання серед 13 команд області
На Волині пройшли пожежні змагання серед 13 команд області

13 команд презентують усі лісові господарства області. Перший етап змагань - огляд пожежної техніки. Судді якнайретельніше перевіряють тридцять шість машин.  

Володимир Петрович Боярчук за кермом - 30 років. Чоловік порається біля старенького ЗІЛа і нарікає на дороги. Каже, дістатися ними до осередку займання, не пошкодивши транспорту - з розряду фантастики.

Володимир Боярчук, водій пожежної машини:

- Дороги дуже погані у нас. Виїхали ми з парку - усе працювало: повороти, все… Приїхали на місце - перестали працювати. Ось устраняємо недоліки.

Нічого дивного: як і половині інших машин - цій щонайменше 20 років. Та із покладеними на неї завданнями ще справляється. Обслуговування такого ЗІЛу - справа не з легких. Не підкачаєш м'язів - "рукава" не втримаєш.  

Далі переконували суддів у своїй професійності і самі водії-пожежники. Завдання - проїхати поміж кілками, жодного не зачепивши. З-поміж трьох десятків кермувальників цього етапу не пройшло двоє.   

Віктор Невар, водій пожежної машини:

- Колишки, то колишки. Але в лісі буває ще гірше. Там і сосна росте, треба між лісом маневрувати, щоби проїхати до пожежі. Там ще важче буває.

Після маневрування - естафета. Вона, усміхаються бувалі, - випробування для молодшого покоління лісівників. Адже спершу треба 5 разів пробігти по колоді з пожежними "рукавами" та відрами з водою. А потім на швидкість загасити умовне займання та на собі пронести зрізаний дерев'яний стовбур.

Володимир Корнійчук, переможець естафети:

- Взагалі, як то з реальними. З реальними так бувають всякі небезпеки, всяке переплигуєш. Тяжко, тяжко, зато класно. Люкс, багато емоцій, мені сподобалось.

Важко в навчанні - легко в бою. Такого принципу дотримувалися, коли розробляли програму змагань.

Віталій Горшков, заступник керівника ГУ МНС у Волинській області:

- Не буває без таких маленьких негараздів. Були негаразди, але твердо скажу, що готові повністю лісопожежні станції до пожежонебезпечного періоду. В порівнянні з минулим роком я хочу відмітити, що стан справ покращився.

Цьогорічні переможці прийматимуть у себе наступні змагання. Уже вдруге поспіль перше місце вибороли лісові пожежники Маневицького району. Їм - почесні грамоти та грошові премії.