Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 квітня 2011, 12:57 Пожежі
У Києві невідомі скоїли підпал "Жигулів"
У Києві невідомі скоїли підпал "Жигулів"

У Києві знову палять автівки. Цього разу під гарячу руку зловмисників потрапили не дорогі іномарки, а звичайнісінькі "Жигулі". Хто зазіхнув на непримітну "копійку" - спробували дізнатися кореспонденти "Свідка".

Кілька хвилин пронизливого шуму за вікном - і пильна пенсіонерка вже на ногах.

Лідія Олександрівна, мешканка м. Києва:

- Какой-то клаксон вызывал, буквально, "СОС". У меня дети спят, внуки. Говорю: "Ну, какая зараза? Выйду - убью".

Бабуся вискочила на вулицю й отетеріла: то серед нічної темряви палають сусідські "Жигулі". За мить її мало не збила з ніг власниця запаркованої поряд дорогої іномарки.

Лідія Олександрівна, мешканка м. Києва:

- С четвёртого этажа. Она, бедная, села за машину - и чуть не умерла... Секунда ещё… А машина в кредите. Пламя гнало туда. Сбивали пацаны. Заливали туда ведро воды, пока приехала "пожарка".

Коли приїхали пожежники, у "копійки" вже почала стріляти гума. Усе скінчилося за п'ятнадцять хвилин.

Олег Костюченко, старший інспектор Деснянського РУ МНС:

- В результаті пожежі постраждав поруч розташований автомобіль "БМВ" - було пошкоджено фарбове покриття. Причиною пожежі послужило занесення стороннього джерела запалення.

Хто зазіхнув на нехитрий витвір радянського автопрому - вирішили з'ясувати і журналісти "Свідка". За словами місцевих, червоного півня до "Жигулів" міг запустити хтось із невдоволених сусідів. Мовляв, машину вже три роки, як поставили просто перед ґанком.

Марія Захарівна, мешканка м. Києва:

- Вона ж отам живе, падлюка, во втором під’їзді, не знаю, на якому етажі. Це ж її машина. У неї їх три, чи чотири, а вона їй не нужна. Я говорю: "Здай на металолом, чого ж ти її, говорю, держиш?"

Власниця постраждалої автівки спілкуватися з журналістами не побажала. Лише припустила, що проти її раритету намовили когось із безхатченків, або місцеву дітлашню. Інших своїх машин жінка під будинком уже не паркуватиме.

Олег Костюченко, старший інспектор Деснянського РУ МНС:

- Ми радимо мешканцям не залишати автомобіль на зелених зонах у дворах житлових будинків. Користуватися для цього спеціально відведеними місцями, які забезпечують охорону автомобілів.

Знищена вщент "копійка" поповнила чималий перелік столичних автопідпалів. Від початку року лише в Деснянському районі зловмисники спалили майже два десятки машин. Винуватців жодного з інцидентів поки не знайшли.