Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 квітня 2011, 11:33 Пожежі
На Волині у вогні загинули двоє дітей 2-х і 4-х років
На Волині у вогні загинули двоє дітей 2-х і 4-х років

Трагічні вихідні на Волині. Там через необачність дорослих загинуло одразу двоє дітей. Доки батьки переймалися господарськими справами, хлопчики 4-рьох та 2-ох років поцупили сірники й підпалили клуню.

Трагедія сталася опівдні. Двом братикам, Валентинові та Кирилові, набридло гратися із песиком. Малеча взяла сірники із кухняної полиці і побігла розважатися до сіносховища за хатою.

Ірина Варварук, керівник сектору ГУ МНС України у Волинській області:

- Батьки розповідали про те, що вони досить часто ховали від дітей сірники, нагадували їм, що цього робити не можна, але за дітьми такими вгледіти важко. Особливо, якщо є по господарству багато проблем. В цей раз вони, все-таки, знайшли сірники, і дитячі пустощі закінчилися трагедією.

Самотужки вибратися із дерев'яного хліва братики не змогли, припускають МНСівці, бо підпалили сіно якраз навпроти дверей. Тож коли вогонь став ширитися, позадкували в дальній кут. Там бідолах і знайшли: вони задихнулися та обгоріли.

Валентина Пилипівна, бабуся загиблих:

- Старшенький - то він такий рухливий: там щось молотком робить, там ще щось… Такий шпортливий хлопчинка був. А як там получилось, що вони запалили - хто його знає...

- Це хлопчики обидва, а скільки їм років?

- Чотири і два.

Мати своїх дітей відчайдушно намагалася врятувати. Дістала опіки обличчя, шиї та рук. Винними в тому, що сталося, почасти є і самі батьки загиблих малюків,  переконані МНСівці. Знаючи про любов хлоп'ят до сірників, дорослим слід було тримати їх у недосяжному місці.

Галина Романова, дідичівський сільський голова:

- Нормальна сім'я, як усі: жили, працювали. Матір дома на той час була з двома дітками, батько і бабуся - садили город, їх не було дома. Мати була вдома, а дітки на вулиці гралися. Жінка ж прала. Так і вийшло, мабуть, що не догляділа. Дітки запалили, а там була солома.

Від початку року на Волині у вогні вже загинуло двадцять восьмеро людей, шестеро з них - діти. МНСівці знову і знову нагадують: не залишати малечу без нагляду.

Ірина Варварук, керівник сектору ГУ МНС України у Волинській області:

- Я хочу звернутися до всіх волинян тому, що попереду у нас Пасхальні свята, люди будуть мати багато вихідних. Обов'язково діти, залишені наодинці, будуть гратися на вулиці, підуть до лісу, побіжать до річки. Тому, шановні батьки, зверніть увагу, де в даний момент знаходиться ваша дитина. Намагайтеся у телефонному режимі запитувати їх, де вони знаходяться, щоби ті не потрапили у небезпечну ситуацію.