Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 квітня 2011, 15:51 Пожежі
У Києві горів склад площею близько 2 тисяч квадратних метрів
У Києві горів склад площею близько 2 тисяч квадратних метрів

Маштабна пожежа в Києві. Горіло на двох тисячах квадратних метрів складу, де зберігали машинне масло й автомобільні шини. Гасив полум'я майже весь столичний гарнізон МНС.

Тут - як у пеклі. Так горять машинне масло, шини й автомобільні деталі. Спалахнуло за мить. Щоб не підсмажитися, пожежники вдягають спеціальні костюми. Часу на підготовку - мінімум. Вже за мить перша рятувальна бригада заходить у охоплений полум'ям склад. Друга - підтримує колег з даху.

За півгодини зрозуміло: пожежні машини вогню не приборкають - горять тони машинного масла. На щастя, біля складу - колія, а тому прибуває гасити пожежний потяг.

Ще за півгодини вогонь поширюється й на офісні приміщення біля складу. Загораються і приватні машини, що їх на ніч залишили тутешні працівники. Полум'я вдалося загасити лише вдосвіта.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Вже на світанку пожежники з’ясували - горіло більше 2 тисяч квадратних метрів складу. Гасили вогонь ледь не всім столичним гарнізоном МНС. Загалом сюди з’їхалося кілька десятків рятувальних машин

І більше сотні рятувальників. Аби не звалитися з ніг, працюють кількома змінами.

Рятувальник:

- Мы только с утра приехали, меняли людей.

Тепер еменесівці розбирають завали і з'ясовують, чи не прогавили десь іскри. Тутешній керівник наказує перекрити воду з кількох пожежних машин. Вогню вже немає.

Аліна мешкає неподалік. Сьогодні жінка спала кілька годин. Через страшний сморід

Аліна, мешканка м. Києва:

- Слышали много. На протяжении часа только слышали сирены.

- А дымом пахло?

- Да... мы живем метров 800 отсюда, и прям черная туча такая проходила над нами.

Чому зайнялося - Сергій, власник згорілого складу, з висновками не спішить, чекає на результати експертизи. Хоча версії підпалу не відкидає.

Сергій Офсієнко, власник складу:

- Ну, почалося не в складі, а було на вулиці, так що може бути все, що завгодно. Якась іскра, хтось кинув щось через забор, бо недалеко від забору це було, а там в нас під навісами зберігались мастильні матеріали.

Причину мають з'ясувати пожежники протягом наступних кількох тижнів.

Олександр Хорунжий, керівник відділу ГУ МНС у м. Києві:

- На місці працює пожежна лабораторія, працюють дізнавачі, яким належить з’ясувати причини та збитки, завдані пожежею. Ну, і, звичайно, обставини.

Натомість власник підраховує обсяги збитків. Сума немаленька, але до втрат ставиться по-філософському: головне, що немає жертв.

Сергій Офсієнко, власник складу:

- А збитки прораховували?

- Ну, завтра будемо проводити інвентаризацію. Ну... 4 миллиона евро...

- 4 миллиона євро?

- Ну, мабуть, десь так. Але ми застраховані.