Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 квітня 2011, 11:07 Пожежі
У пожежників почалася гаряча пора - горить суха трава та сміття
У пожежників почалася гаряча пора - горить суха трава та сміття

Селяни та дачники готуються до нового городнього сезону: прибирають обійстя та палять непотріб. Та не думають, що невеличке багаття може стати причиною серйозної пожежі в полі. А це - тисячі загиблих тварин і комах, а також - трагічні аварії на оповитих димом автошляхах.

У пожежників почалася гаряча пора - горить трава, сухостій, сміття. А від них і до біди недалеко.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ МНС України в Київській області:

- Ті ж дачники, селяни - вони випалюють, і не думають про те, що маленьке загорання трави, воно перекидається, іде до лісу, до їх же приміщень.

У Макарові, через таке недбальство, жіночка ледь не лишилася просто неба. Запалила траву. Вогонь швидко перекинувся на повітку та сунув до будинку. Урятували майно еменесівці.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ МНС України в Київській області:

- При середній кількості пожеж близько 10-ти на суботу-неділю досягало 50 пожеж на добу.

Найстрашніше, кажуть рятувальники, коли вогонь дістається торфовищ. Тоді  непереливки. Торік саме через такі лісові пожежі страждала столиця Росії. Москву затягло густим димом, люди задихалися та масово тікали з міста.

Мешканка м. Москви:

- Творится ужасное, непонятное, в метро гарь, дышать нечем.

Мешканка м. Москви:

- Идем на работу - там кондиционеры, там и будем дышать.

Ще одна проблема через займання трави та сміття - дим накриває найближчі дороги та зменшує видимість. Водії максимально скидають швидкість, але іноді уникнути страшних аварій не вдається.

Найбільша сталася наприкінці березня на Одещині. На Київській трасі в імлі зіткнулося одразу дев’ять автівок.

Олександр Ткаченко, заступник керівника УДАІ в Одеській області:

- Данное ДТП стало причиной, более всего, подпала или хозяйственной деятельности, или чьей-то корыстной деятельности, после чего пошло задымление проезжей части дороги.

Лише дивом тоді ніхто не загинув. Дев’ятьох людей із серйозними травмами доправили до лікарні. Палія шукає міліція, але його навряд чи покарають - дуже складно довести, хто саме кинув сірника. Тож аби запобігти нещастю, еменесівці радять закопувати сміття й не підпалювати сухостою.