Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 березня 2011, 16:56 Пожежі
За останні кілька днів на Волині у вогні загинуло 8 осіб
За останні кілька днів на Волині у вогні загинуло 8 осіб

Волинь у вогні. Лише за останні кілька днів у полум'ї загинули восьмеро людей, четверо з яких - діти. Трагедії стаються, головно, через використання саморобних огрівальних приладів і несправність грубного опалення.

Село Мала Осниця Маневицького району. У цій садибі ще донедавна мешкала багатодітна сім'я: чоловік, дружина і п'ятеро дітей. Та під час страшної пожежі загинули дівчатка чотирьох і двох років. Зайнялося через несправність грубного опалення.

Анастасія, мати загиблих дітей:

- В хату не можна зайти. Я шукаю, а вони чи в куточку, чи під ліжко залізли. Я зайшла в кімнату, а вогонь просто пирснув на мене, знаєте. Я давай вікна вибивати, думала, через вікно залізу, а там теж нічого зробити не можна…

Малечу на двір виносили вже рятувальники. Та повернути дівчаток до життя не вдалося. Дітки загинули від удушення чадним газом. Продукти горіння занапастили людей, і в іншому волинському селі - Задибах. Проте там зайнялося через коротке замкнення електромережі.

Володимир Грушовинчук, керівник ГУ МНС України у Волинській області:

- Внаслідок пожежі загинуло троє людей. Мешканка 1930-го року народження, її доня 1959-го року народження та її чоловік 1954-го. Причина пожежі - користування електроприладами несанкціоновано. Коротке замкнення. Це - електрообігрівач.

Ще двоє дорослих і одна дитина втратили життя у Камінь-Каширському районі. Дерев'яний будинок завалився й поховав під собою мешканців, що були вже мертвими, бо надихалися згубного диму. Спричинив трагедію перегрів грубного опалення.

Володимир Нестеров, помічник керівника ГУ МНС України у Волинській області:

- Загалом, з початку нинішнього року на території Волинської області зареєстровано 231 випадок виникнення пожеж. Більшість із них - це майже 80% - трапилися у приватному житловому секторі через нехтування громадянами правилами пожежної безпеки.

Аби запобігти таким трагедіям, МНСівці вже цього тижня вдалися до рішучих дій. Готують постанови з підписом губернатора, щоби сільські голови бодай раз на квартал особисто оглядали подвір'я.