Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 березня 2011, 15:53 Пожежі
З початку 2011 року в Києві від вогню загинуло 18 осіб
З початку 2011 року в Києві від вогню загинуло 18 осіб

Від початку року лише в Києві від вогню загинуло вісімнадцятеро людей. Троє - тільки за останні два дні. МНСівці б'ють на сполох. Кажуть, головна причина нещасть - порушення елементарних правил безпеки. Останні трагічні випадки - в сюжеті наших кореспондентів.

Приїхав на заробітки, а знайшов смерть. У Дарницькому районі на території покинутої бази відпочинку згорів заробітчанин. Працівники сусідніх підприємств розповіли, чоловік нещодавно оселився в будівельному вагончику. Увечері тимчасове помешкання спалахнуло, мов смолоскип.

Олександр Хорунжий, керівник відділу ГУ МНС м. Києва:

- Пожежу загасили доволі швидко, але, нажаль, під час розбирання, проливання тліючих конструкцій було знайдено обгорілий труп людини. Зараз з'ясовуємо, що це за людина і звідки.

Ця будівля у Святошинському районі також давно покинута. Майданчик перед нею перетворили на автостоянку. Саму ж двоповерхову споруду вподобали безхатченки. За словами еменесівців, саме через них час від часу в таких місцях займається. Остання пожежа не минулося без жертв.

Олександр Козленко, заступник керівника відділу Святошинського РУ МНС м. Києва:

- Горить сміття в двоповерховій будівлі - безгосподарчий. В ході гасіння пожежі було врятовано 3 особи. Але, на превеликий жаль, дві особи врятувати не вдалося. Люди загинули.

Ті, що вижили, розповіли: сюди часто навідувалися переночувати. Напередодні традиційно хильнули та позасинали. Припускають, хтось просто не загасив недопалка. Еменесівці констатують: у Києві від початку року від вогню загинуло вісімнадцятеро людей. Чи не щоразу причина трагедії - порушення елементарних правил пожежної безпеки.

Олександр Хорунжий, керівник відділу ГУ МНС м. Києва:

- В порівнянні з минулим роком зараз на 17 відсотків у нас зниження кількості загиблих на пожежах, але якщо брати ці вихідні, цю неділю, то, звичайно, викликає стурбованість. Кількість загиблих і травмованих. Тому радимо населенню дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті.