Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 березня 2011, 12:52 Пожежі
Озвучено ймовірні причини займання в київському Будинку культури "Більшовик"
Озвучено ймовірні причини займання в київському Будинку культури "Більшовик"

Відомі ймовірні причини займання у столичному Будинку культури "Більшовик". Пожежа виникла напередодні ввечері. Погорільці вже підраховують обсяги завданих збитків.

Червоне від вогню небо й парк оповитий димом - будинок культури "Більшовик" палав, мов смолоскип. Першими зайнялися лаштунки біля сцени. Тоді у приміщенні було кілька десятків музикантів. Вони кинулися тікати, але в чаду не знайшли виходу. Тож, аби вибратися надвір, розбили вікно. Знімальна група "Свідка" намагалася з'ясувати в керівництва "Більшовика", що спричинило пожежу й яких збитків завдано. Проте, консьєржка закладу повідомила, що з журналістами ніхто не спілкуватиметься, й, висловлюючись ненормативною лексикою, попросила вийти. Далі без коментарів.

Консьєржка:

- Больна на голову людина.

- Я рада, що ви самокритична.

- Це ти самокритична.

- Я також самокритична.

- Выключи камеру, я сказала! Ты что дебил!?

- А тепер як вас звуть, просто на вас в міліцію буде заява.

- Я на своєму робочому місці, я тебе маю право вишвирнуть.

- Ви маєте право? Це ви в міліції розкажете, на що ви маєте право.

- Вийди отсюда.

Марина Борисполець, кореспондент:

- Найбільше від пожежі в будинку культури більшовик постраждав державний циганський ансамбль "Романс". Артисти втратили декорації, техніку та деякі костюми.

"Свідок" поспілкувався з директором ансамблю Ігорем Крикуновим. Він повідомив: найближчим часом театр виступати не зможе.

Ігор Крикунов, директор театру "Романс" (телефоном):

- Билеты, которые были проданы к восьмому апреля… Ну что, возвращать народу, все это возвращать народу.

- Для вас это большой убыток?

- Материальная часть самая главная вся погибла. Наши выступления будут зависеть от того, насколько мы сможем арендовать площадки городские, а поскольку всё сегодня выжимают, то аренда очень дорогая.

Пожежа на "Більшовику" виникла, ймовірно, від обігрівачів, що стоять під лаштунками. Утім, в МНС поки що розглядають різні версії.

Олександр Хорунжий, в.о. керівника відділу ГУ МНС м. Києва:

- Розглядається декілька версій, одна з них - це порушення протипожежного режиму. Ще одна із версій - це коротке замкнення в мережі. Поки що сказати не можу, на місці працювали фахівці пожежної лабораторії.

Будинок культури вигорів на третину, пошкоджено триста квадратних метрів споруди. Обсяги збитків керівництво більшовика ще підраховує. Проте задоволене вже тим, що вціліли люди.