Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 березня 2011, 15:56 Пожежі
На Житомирщині селяни самостійно винесли з вогню бабусю і трьох дітей
На Житомирщині селяни самостійно винесли з вогню бабусю і трьох дітей

Інколи дитинство має не лише світлі і радісні миті. У місті Баранівці, що на Житомирщині, троє малюків разом зі своєю бабусею потрапили до реанімації з діагнозом "отруєння чадним газом". Всі вони перебувають у тяжкому стані, за їхні життя борються лікарі.

В постраждалій родині семеро дітей. Проте того нещасливого дня вдома бабуся доглядала лише трійко найменших. За словами свідків, зайнялося в будинку раптово. Першим вогонь помітив батько, на його крик і збіглися сусіди.

Іван Сирбу, сусід постраждалих:

- Я був в цей час у гаражі в себе. Коли чую - крик, сусід стоїть навпроти своєї квартири, і кричить: "Макарович, поможи я горю!" Я прибіг, дивлюсь - вже не полум’я, а дим.

Спільними зусиллями селянам вдалося зупинити полум'я до приїзду пожежників. Звільнили і заручників чадного полону. Сергій Заремба став місцевим народним героєм. Чоловік, ризикуючи життям, виніс з вогню і диму дітей та бабусю.

Сергій Заремба, рятівник:

- В димі було, воно не кричало, але я його на ощупь нащупав, воно в краватці лежало, виніс. А потім ще сказали, що там мама є. До мене ще Ярослав Письменюк приєднався, і, каже, там ще діти є, то ми вже спочатку ще двох дітей винесли, а потім жінку. Часу на роздуми не було.

Нині бабуся і троє онуків у реанімації районної лікарні. Медики оцінюють їхній стан як тяжкий.

Юрій Николаєв, лікар:

- У всіх трьох дітей стан тяжкий, старшого стан дуже важкий, він зараз дихати не може, за нього дихає апарат. Як буде дальше - я не можу прогнозувати.

Що спричинило пожежу - батько постраждалих дітей не знає. А еменесівці кивають на стареньку піч.

Сергій Никитчин, керівник Баранівського РВ МНС:

- Ймовірніше, що причина пожежі - стало порушення правил пічного опалення.