Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 березня 2011, 13:20 Пожежі
У Голосіївському районі Києва згоріло п'ять павільйонів ринку
У Голосіївському районі Києва згоріло п'ять павільйонів ринку

У Голосіївському районі столиці горів ринок. Пожежа спалахнула вночі, і майже повністю знищила п'ять великих павільйонів. На щастя, ніхто з людей не постраждав. Погорільці ж рахують збитки і розмірковують, звідкіля до них залетів червоний півень.

Першими заграву над ринком помітили мешканці прилеглих будинків. Попри пізній час люди повискакували з домівок. Хтось викликав рятувальників.

Тетяна, власниця кіоску:

- Соседи позвонили, окна сюда выходят. Увидели пожар, позвонили, чтобы мы пришли. Прибежали ночью, вот, любуемся теперь.

Андрій Онищенко, заступник керівника відділу ГУ МНС України у м. Києві:

- Завдяки професіоналізму вогонь вдалося приборкати та врятувати поряд розташовані кіоски. Попередня версія даної пожежі - це коротке замкнення в результаті перенавантаження електромережі.

Пожежа знищила п'ять кіосків, головно, з харчами та побутовою хімією. Тетяна серед тих, кому не пощастило. Тепер рахує збитки. Каже, нагоріло не на одну тисячу.

Тетяна, власниця кіоску:

- Я думаю, что может быть и больше. Вы видите - потолки, крыша. У нас новый киоск.

У версію про нічне перевантаження електромережі жінка не вірить. Каже, всі місцеві продавці добре проінструктовані щодо пожежної безпеки.

Людмила Степанівна, продавчиня:

- Продавці там є, і там. Так у нас такий наказ: уходиш додому - піднімаєш кришечку, у лічільнику три рубильника виключаєш і йдеш додому. В кіоску ніхто не курить. Так що нічого такого не може бути.

Остаточні причини пожежі на столичному ринку з'ясують фахівці. А ось дехто х постраждалих підприємців не сумнівається: таки був підпал. Мовляв, людний базар дуже не до вподоби навколишнім магазинам.