Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 березня 2011, 14:19 Пожежі
У Києві причиною пожежі стала плита, залишена без нагляду
У Києві причиною пожежі стала плита, залишена без нагляду

Восьме березня у вогні - так зустрів свято не один українець. Рятувальники б'ють на сполох: пожеж останнім часом побільшало.

Восьме березня для бабусі Катерини видалось не святковим.

Вигоріла вся кухня і частина коридору. Тепер пенсіонерка сидить без світла, чекає, поки мережу відремонтує ЖЕК і думає: чому ж загорілося?

Катерина, постраждала:

- Як звичайно, поставила на маленькому вогні водичку, хотіла достірать брюки. Пішла, думаю, пока погуляю, то вода нагріється, зібралася там готовить, перець уже підсмажила. Іду - і палахкотить... І я сама його тушила, пока вони приїхали.

Чому загорілося - знають тут. У місцевій пожежній частині констатують: умеблювання кухні і коридору бабуся позбулася через звичайне недбальство.

Віталій Бурда, головний державний інспектор Дніпровського РУ МНС м. Києва:

- Вона залишила на плиті їжу. Вийшла вигуляти собаку, забувшись при цьому, що залишилась на плиті їда. Стало підгоряння їжі, і виникла пожежа.

Тут же додають: пожеж через таку необережність останнім часом побільшало ледь не вдвічі. Так, як бабусі, таланить не всім. Цей чоловік, коли загорілося, був удома. Впоратися з вогнем самотужки не зміг - вчадів.

Поки ж МНСівці підбивають сумну статистику причин займання за кілька місяців 2011-го. Серед лідерів - стара електромережа. Вона не витримує навантаження одразу кількох приладів. Також небезпечно залишати дітей без нагляду. Вони часто бавляться сірниками. А ще смертельне куріння в ліжку.

Олександр Хорунжий, керівник відділу ГУ МНС України в м. Києві:

- Саме сумне в цій ситуації, що люди адекватно не можуть зреагувати на займання, і виникла пожежа. Люди спочатку задихаються від чадного газу.

Вогнеборці вкотре наголошують: займання можна уникнути. Для цього лише потрібно не нехтувати елементарними правилами пожежної безпеки.