Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 березня 2011, 16:14 Пожежі
У Запоріжжі в гіпермаркеті "Нова лінія" спалахнула масштабна пожежа
У Запоріжжі в гіпермаркеті "Нова лінія" спалахнула масштабна пожежа

Велетенська пожежа в Запоріжжі. У суботу там палала будівельна крамниця. Гіпермаркет згорів дотла. У мить займання там було більше двох сотень осіб - персонал і відвідувачі. Клуби отруйного диму можна було бачити за багато кілометрів, а в зоні ризику опинилися мешканці кількох сусідніх багатоповерхівок.

На лінії вогню покупці й персонал "Нової лінії" опинилися об одинадцятій ранку. Свідки розповідають: зайнялося раптово, полум'я з'явилося у відділі лаків і фарб. Спочатку співробітники гіпермаркету намагалися загасити його самотужки, утім, ситуація погіршилася. Люди кинулися до виходу. На місце надзвичайної пригоди приїхали ледь не всі еменесівці міста. До них долучилися газівники, бо торговельні зали опалювали блакитним паливом. Примчали і машини "швидкої". Втім, допомога лікарів не знадобилася.

Юлія Баришева, помічник керівника ГУ МНС України в Запорізькій області:

- К счастью, никто не пострадал, вовремя была проведена эвакуация как посетителей, так и сотрудников. Причины устанавливаются, по факту ведется следствие.

Мешканцям сусідніх багатоповерхівок також поталанило. Вітер дув у супротивний бік. Місцеві спостерігали за велетенською пожежею протягом трьох годин. Саме стільки часу рятувальники приборкували полум'я.

Борис Петров, голова Запорізької облдержадміністрації:

- Там работало 23 машины, более 80 человек. Работало 15 стволов, 150 литров воды в секунду, но такие были метеоусловия, и за первые 50 секунд площадь возгорания была около 200 метров. Перспектив, что можно было потушить этот пожар, практически не было.

Чому зайнялося - поки невідомо. Та після ретельного огляду місця пожежі правоохоронці повідомили: вважати, що крамницю підпалили, підстав немає. Так гадає й керівництво гіпермаркету. На згарищі працюють фахівці інституту пожежної безпеки. А обладміністрація готує розпорядження про перевірку всіх великих торговельних центрів Запоріжжя.