Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 березня 2011, 15:43 Пожежі
На Сумщині в Охтирці згорів "Екзотаріум"
На Сумщині в Охтирці згорів "Екзотаріум"

Кілька десятків смертей під час пожежі. В Охтирці, що на Сумщині, горів екзотаріум. Загинули папуги, білки, змії… Тварин, яких вдалося врятувати, ніде утримувати. Екзотаріум був унікальним, його облаштовували 20 років.

Оксана Москаленко, кореспондентка:

- Раніше тут висіла яскрава вивіска - "Екзортаріум". Нині радісних дітей на порозі не побачиш - зсередини виносять обгорілі дошки.

Це залишки унікальних декорацій, в яких мешкало понад 300 видів тварин. Краси, що була тут, кажуть, не побачиш і в екзотаріумі київського зоопарку. Щодня приходило до півтори сотні відвідувачів. 2-річна Ганнуся, приміром, найбільше любила папужок.

Ганна, відвідувачка екзотаріуму:

- Нравилось тебе туда ходить?

- Да, нравилось.

Лариса Григорівна, мешканка м. Охтирки:

- Мы раз в две недели обязательно ходили с ребенком. Мы вот на прошлой неделе в четверг были, и я такая довольная, что успела хотя бы ребенку показать перед тем, что случилось.

Пожежа спалахнула вранці, коли екзотаріум ще був зачинений для відвідувачів. За припущеннями, лихо сталося через коротке замкнення.

Катерина, свідок:

- Дим отуди дуже великий стояв. Ну, а що там - пластиком оббите все. І люди там були робочі, в них же робочий день був. Ось сюди виносили удава, чи що там, змію якусь.

Пожежники передавали з вогню наляканих тваринок працівникам екзотаріуму, і просто охочим допомогти. Урятували пітона, ігуану, крокодила, й майже всіх істот, що були в підсобці, а не у виставковій залі. Загинули папуги, сови, білочки, хом'ячки й кілька змій. Живих тваринок працівники закладу забрали до своїх домівок. Коли повернуть до екзотаріуму, та й чи буде куди повертати - невідомо.

Працівник:

- Будут восстанавливать, или все уже?

- Будут, только, что будет…

- А что может быть?

- Магазин.