Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 лютого 2011, 12:59 Пожежі
На Вінничині пожежа в зерносховищі забрав життя однієї людини
На Вінничині пожежа в зерносховищі забрав життя однієї людини

Необережність під час куріння спричинила смерть, і мало не знищила ціле зерносховище. Пожежа сталася у Вінницькому районі. Одну людину під час неї вдалося врятувати.

Дим з під шиферного накриття будиночку сторожа зерносховища міліціянти з державної служби охорони помітили під час обходу території. Чоловіки одразу кинулися до охопленої полум’ям оселі, а за мить витягли на повітря тіло людини.

Олександр Олефір, інспектор державної служби охорони у Вінницькій області:

- Вхідні двері охватило сильне полум'я. В зв'язку з тим, що доступ кисню пішов. Другий раз зайти в приміщення можливості не було. А це ж секунди. Це 3-5 секунд. Відкрив - а воно ж все тліє.

Врятованою виявилася тридцятип'ятирічна місцева мешканка, яка підпрацьовувала сторожем. Була в будинку не сама, та сказати про це не могла.

Олександр Олефір, інспектор державної служби охорони у Вінницькій області:

- Вона без свідомості була. На момент, коли ми витягли її з приміщення, вона без свідомості була. Відтягнувши на безпечну відстань, повернулися, щоб ще раз перевірити. Можливості вже не було.

Обгоріле тіло співмешканця врятованої пожежники знайшли, вже коли полум'я загасили. За попередньою версією, займання сталося через необережне куріння. Хоча можливі і проблеми з опалювальними приладами.

Василь Гуменюк, в.о. директора підприємства:

- Чо загорілося... мені кажеться, або курили что-то, або... Коли сержант ДСО витягував, то камін стояв. Я вже приїхав сюда, то камін стояв і був підключений. Наверноє, вона курила, бо вона куряща сама. Не мало - не багато, пачок зо дві в день курила. В неї голос був потєряний від цих сигарет.

До всього, подружжя того дня вживало алкоголь. Про це розповіла сама постраждала.

Постраждала:

- Ми прийшли на роботу. Була ще чекушка. Він ще зі мною її випив. Я пішла в обход на територію. Подивилася. Положила його спати. Запах якійсь. Ще я добиралася, двері хотіла відкрити. І втратила сознаніє. Очнулась, коли вже врач був. Вдома у моєї сестри. Давали мені уколи. Приводили мене в чувства. 

Керівництво ж сільськогосподарського товариства власним коштом оплачує лікування своєї недбалої працівниці. Та підраховує збитки, що їх завдала пожежа. Офіційних претензій жінці не висуватимуть. Кажуть, життя її і так покарало.