Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 лютого 2011, 15:20 Пожежі
Вогонь знищив луганську поліклініку № 7
Вогонь знищив луганську поліклініку № 7

Фатальна цифра для луганських медичних закладів. Рік тому вибух балона зруйнував міську лікарню номер сім. А сьогодні вогонь знищив сьому поліклініку. Так палало, що пожежі надали найвищий рівень небезпеки, приборкували ж полум'я ледь не всім містом.

Євген Соломін, кореспондент:

- Вогонь у Луганській поліклініці номер сім спалахнув близько нуля годин тридцяти хвилин. За дев’ять годин його вдалося локалізувати. За цей час вогнем знищено всі чотири поверхи будівлі.

Пані Валентина розповідає: намагалася рятувати найцінніше, що в неї було - книжки. До пожежі тут містилася обласна медична бібліотека, загалом - більше 200-т тисяч одиниць. Зокрема й раритетні видання. Чи вціліли - не знає.

Валентина Калюжна, директорка Луганської обласної наукової медичної бібліотеки:

- Вот видите - это только п'ята часть. Я не могу сказать, какой ущерб.

- Куда книжки вывозите?

- В областную психиатрическую больницу. Там дают комнату.

Зайнялося на першому поверсі поліклініки в рентген кабінеті. Тоді в будівлі був лише охоронець. Він і викликав рятувальників. Проте, вогонь поширювався надто швидко, і вже за кілька хвилин палало все.

Маноліс Пілавов, перший заступник Луганського міського голови:

- Перекрытия, все перегородки деревянные. Огонь вел себя непредсказуемо. Поэтому локализовать его не смогли.

Зрештою третій і четвертий поверхи впали на другий. Гасили будівлю всі пожежні машини Луганська. Пожежі надали найвищий рівень небезпеки. Що спричинило займання - поки що невідомо. МНСівці висувають кілька версій.

Ігор Гундар, керівник ГУ МНС України в Луганській області:

- Из показаний сотрудников - у них во всех кабинетах были обогревательные приборы. Возможно, оставили включенным. Возможно, здание старое - проводка сама по себе, и произошло короткое замыкание. Есть несколько версий, специалисты отработают, тогда и можно будет говорить о причинах пожара.

За іронією долі, 17-те лютого мало стати останнім днем перебування тут поліклініки. Будівлю, якій уже понад 100 років, хотіли передати пенсійному фонду. Утім, тепер є лише фасад - в середині все вигоріло. Постраждалих немає.