Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 лютого 2011, 16:32 Пожежі
У Києві на Лісовому масиві згоріло 11 автомобілів
У Києві на Лісовому масиві згоріло 11 автомобілів

У Києві знову палали автівки, і знову в Деснянському районі. Тиждень тому вогонь знищив три машини на Троєщині, цього разу - одинадцять на Лісовому масиві.

Автівки зайнялися на подвір'ї. Люди прокидалися від заграви у вікнах, інші - від гуркоту.

Віктор, свідок:

- Где-то без десяти три утра я первый хлопок слышал. Все три одновременно горели.

Вікторова автівка стояла навпроти. Чоловікові від серця відлягло. Та пізніше розхвилювався, чи не повернеться палій до його машини.

Віктор, свідок:

- Я ночью следователя капитана спрашивал. Она говорит, что участились поджоги в этом районе. То ли кто-то мстит, то ли кто-то переживает за территорию, которую загромождают машины.

Ці кадри з вулиці Матеюка. Автівки займалися одна по одній. Господарі бачили, як гине їхнє майно. Вряди-годи лунали вибухи. Та, незважаючи на смертельну небезпеку, шоковані водії намагалися рятувати свої авта.

Цьому киянинові вдалося виїхати охопленою полум'ям машиною на бордюр. По тому він спробував снігом гасити авто. Марно. Даївці, що патрулювали неподалік, лише встигали підносити вогнегасники. Андрій показує на "Пежо" своєї родини. Три місяці тому його батьки виплатили позику. Тепер від легковика залишився каркас. Люди мізкують, за що з ними так.

Андрій, постраждалий:

- Может быть, тут, вроде, одна машина юриста. Может, он кому-то дорогу перешел, и что-то не так сделал.

Люди подейкують, у такий спосіб власники автостоянок намагаються збільшити кількість своїх клієнтів. Міліціянти ж чуток не поділяють. Кажуть: потрібні докази, а тому шукають свідків, і чекають на висновки експертів.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Наразі проводиться експертиза, за наслідками якої буде вирішуватися, чи порушувати кримінальну справу, чи ні. збитки встановлюються.

Володимир Беднарчик, заступник керівника відділу Деснянського РУ МНС м. Києва:

- Причина з’ясовується, але основне можемо сказати, що це не технічна ісправність, а людський фактор.

Ця масштабна пожежа змусила автовласників замислитися. Хтось зранку вже шукає вільні місця на стоянках. Та чи допоможе це - ніхто не знає. Адже нещодавно три машини згоріли саме на паркованні.

Вікторія, мешканка м. Києва:

- Я теперь ищу стоянку, и, мало того, у меня здесь ребенок, который говорит: "Везите меня отсюда, я ни хочу жить, ни учится, ни жить здесь".