Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 лютого 2011, 11:44 Пожежі
Пожежа у вінницькому санаторії "Поділля": 1 людина загинула, понад 150 евакуювали
Пожежа у вінницькому санаторії "Поділля": 1 людина загинула, понад 150 евакуювали

Одна людина загинула й одинадцятьох доправили до лікарні внаслідок пожежі, що виникла у місті Хмільнику Вінницької області. Там горів лікувальний корпус санаторію "Поділля". Наразі медики рятують постраждалих від отруєння чадом, а правоохоронці намагаються з'ясувати ім'я загиблої жінки.

Двоповерхова будівля клубу санаторію "Поділля". Саме вона загорілася вночі. Незабаром вогонь перекинувся на адміністративно-спальний корпус. У цей час там було понад 150 людей - відпочивальники та персонал.

Олександр Степчук, керівник відділу ГУМНС у Вінницькій області:

- Одразу були першочергові заходи - це рятування людей. Тому в першу чергу приступили до рятування людей. Відповідно, можливо, пожежа ще деякий час вільно розповсюджувалася. За рахунок того, що в Хмільницькому районному відділі - це найбільший відділ у Вінницькій області, заступає на чергування в нас 8 осіб. Тобто, якщо приїхало сюди два автомобілі, третя автодрабина і вісім чоловік, а тут стояло на балконах 160 людей, то самі можете зрозуміти, скільки по часу треба.

Відпочивальники рятувалися переважно через вікна. Один чоловік, мешканець Молдови, вистрибнув з четвертого поверху.

Володимир Сивак, керівник Хмільницької районної лікарні:

- Через 20 хвилин був госпіталізований перший хворий, який вискочив з четвертого поверху з травмою. Протягом години він був взятий на операційний стіл. Була зупинена кровотеча. Решта хворих, їх є всього одинадцять, поступали далі до ранку з отруєнням продуктами горіння.

Дехто спускався на простирадлах. Чоловіка, в якого стався серцевий напад, з вогню на руках виніс еменесівець. Та всіх врятувати з полум'я не вдалося - загинула літня відпочивальниця з Кривого Рогу.

Олександр Капітончук, постраждалий:

- Пожар. Нет света, дым. Спасались, как могли. Пытались выбраться.

Микола Пісич, постраждалий:

- Ви вибирались як? По коридору, чи через вікно?

- І по коридору, і через вікно. Там лопнуло скло. Рєбята таксісти принесли трос.

Любов Корженевська, постраждала:

- Ми відкрили вікно. Там такі пластикові вікна. Половинка відкривалась. І ми вдвойом дишали. А потом позже підійшла ще одна женщина. Вона була в комнаті довго. І кричала: "Де ви, де ви?"

Евакуйованих розмістили в інших корпусах. Людям поки не дозволяють забрати речі з пошкодженої будівлі. Валентина Макогонюк до санаторію приїхала лише вчора. Коли почалася пожежа, жінка була в своїй кімнаті на третьому поверсі. Каже, втраченого не шкода. Головне, що живою залишилася.

Валентина Макогонюк, постраждала:

- Ми повиходили на коридор, в чому лежали. Накинули верхній одяг, і всьо. Багато речей залишилось в кімнаті: документи, гроші. Ми не думали, що тут. А коли вийшли на коридор, повно диму.

За фактом трагічної пожежі прокуратура вже порушила кримінальну справу. Наразі розглядають дві версії займання: підпал та коротке замкнення.