Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 лютого 2011, 11:15 Пожежі
Співробітники МНС врятували з вогняного полону сімох киян
Співробітники МНС врятували з вогняного полону сімох киян

У вогняному полоні опинилося семеро киян. Зайнялося, коли всі спали. Полум'я відрізало всі шляхи відходу. Коли троє людей вибивали скло руками, сусідам знизу здалося, що йде кров'яний дощ.

О другій ночі мешканці цього будинку вже не спали. Хтось прокинувся від запаху диму, хтось від криків про допомогу.

Сергій, сусід постраждалих:

- Раньше были привычны к крикам, потому что всегда там орали по поводу и без повода. Потому что семья неблагополучная и невменяемая. Вот и этот раз мы спали с женой. Проснулись от криков непонятных. Били, видно, двери ломали пожарные. Я услышал крик: "Горим, горим!" Потом вижу - поднялась лестница с машины.

Сергій вибіг на балкон. Збагнув, горить над ним - по вікнах текла вода. Та коли придивився, отетерів. То була не вода, а кров.

Сергій, сусід постраждалих:

- Они били стекла, кровь стекала с рук. Был дым, была гарь, хотела с балкона спрыгнуть.

Поки одні еменесівці ламали броньовані двері, інші відтягали автівки, аби потужна техніка змогла під'їхати ближче.

Анатолій, двірник:

- В ручну оттянули, и пожарка лестницу поставила, и сняли людей.

Сергій Атрощенко, заступник керівника Дарницького РУ МНС м. Києва:

- Біля прибудинкової території було встановлено дуже багато автівок, що перешкод жало під’їзду пожежної техніки, та драбини для рятування людей з висоти. Їх рятували двома шляхами, авто драбиною. З балкону трьох чоловік було врятовано, та чотирьох через вхідні двері.

Сімох постраждалих забрала "швидка". З численними опіками та отруєнням. За попередньою інформацією до трагедії призвело коротке замкнення. І винні самі погорільці. Адже вирішили не витрачатися на запобіжники. Замінили їх на так звані жучки.

Надія Шинкарук, сусідка постраждалих:

- Проблема в тому - там же, кажуть, проводка загорілася. Якби наші електрики хоч би 2-3 рази в рік ходили і перевіряли, і таким людям допомогли, то цієї біди не було б.

Остаточно причину мають озвучити експерти МНС. Тоді й буде відомо, хто має відповідати. Чи то господарі, чи то контрольні органи, котрі мали б наглядати за дотриманням правил безпеки.