Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 лютого 2011, 11:27 Пожежі
На київській Троєщині за одну ніч підпалили відразу три автомобілі
На київській Троєщині за одну ніч підпалили відразу три автомобілі

У Києві знову палають автомобілі. Цього разу на Троєщині за ніч згоріло одразу три легковики. І всі три - "Таврії"-"Славути". Хто й навіщо понівечив машини - дізнавалася Марина Борисполець.

Тарас від шоку ще не оклигав. Каже, коли у вікно побачив, як палає його "Таврія", не йняв віри власним очам. Хлопця розбудила консьєржка, яка першою помітила вогонь.

Марія, консьєржка:

- Коли вона горіла, то, дійсно, що було дуже жахливо. Це дуже страшно було. Я, по-перше, боялася, бо це ж ніч була, я знала, чиї машини поряд стоять, мені треба було викликати всіх сусідів.

Коли хлопець вискочив надвір, то від авта вже майже нічого не лишилося. Стояв тільки обвуглений каркас.

Тарас, постраждалий:

- В окно посмотрел - а уже пылает. Консъержка позвонила, каже, не ваша ли машина. Потому что все было в огне, в дыму.

- І ви вибігли?

- Ну, выбежал. А что уже. Пожарники стоят. Людей куча.

Хлопець бідкається: машина хоч і не дорога, та на нову грошей немає. Хто й навіщо спалив її - й гадки немає. За кілька ж будинків згоріло ще два автомобілі, й теж "Таврії". У кожному з випадків зайнялося всередині.

Олександр Хорунжий, в.о. керівника відділу ГУ МНС у м. Києві:

- На момент прибуття рятувальників горіли салони, і за допомогою води пожежу було швидко приборкано. Підозру викликало те, що в автівках було розбите скло, і треба було викликати міністерство внутрішніх справ та лабораторію.

Лабораторні дослідження тривають, та правоохоронці майже певні: автомобілі запалили. Причин розглядають кілька.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції в м. Києві:

- Версії висуваються різні. Можливо, це п’яна компанія, в стані алкогольного сп’яніння зробили. Можливо, це місцеві мешканці, які не задоволені паркуванням автомобілей біля цих будинків по вулиці Маяковського. Можливо, це представники якоїсь приватної автостоянки, які таким чином залучають собі клієнтів.

У МНС розповіли: щомісяця невідомі підпалюють від двох до десяти автівок. Цьогоріч горіли вже п'ять.

Олександр Хорунжий, в.о. керівника відділу ГУ МНС у м. Києві:

- Як мінімум, два випадки у нас в місяць є, і це дуже небезпечно.

Після торішніх підпалів вдалося знайти лише одного зловмисника. Чоловік виявився неосудним, бо мав проблеми із психікою. Чому такі злочини розкривати тяжко, в міліції пояснюють просто: майже всі підпали скоюють уночі, коли свідків немає. За кордоном майже кожен будинок і крамниця обладнані відеокамерою, в нас відеоспостереження - поки що розкіш.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції в м. Києві:

- Ми звертаємося до громадян, яким небайдужий криміногенний стан в місті Києві, щоб вони повідомляли терміново працівникам міліції на спецлінію "102" про будь-яких зловмисників, які вештаються біля під’їздів, і, можливо, підпалюють автівки. Без допомоги громадян міліції буде вкрай тяжко розкривати подібні злочини.

Якщо паліїв знайдуть, їх можуть посадовити за грати на термін від трьох до п'ятнадцяти років.