Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 січня 2011, 14:35 Пожежі
У Дніпровському районі Києва згорів склад дерев'яних виробів
У Дніпровському районі Києва згорів склад дерев'яних виробів

Двоє дітей, немовля та дворічна дівчинка, ледь не згоріли в Харкові. Чому спалахнув вогонь - не відомо, але поширювалося полум'я дуже швидко. Батько встиг винести з оселі малюків. Щоправда, обпік обличчя й руки, а діти надихалися чадного диму. Усі зараз у лікарні. Масштабна пожежа й у Києві. У Дніпровському районі вночі палав склад дерев'яних виробів. Півтори тисячі квадратних метрів вигоріли до тла.

Зайнялося о третій ночі. Заграву від вогню було видно за кілька кілометрів. Рятувальники з'ясували: горить один зі складів. На боротьбу з червоним півнем приїхали підрозділи пожежників із кількох районів. Цистерни ледве встигали підвозити воду.

Пожежу гасили кілька годин, та роботи вистачило й уранці. У приміщенні до займання різали і зберігали тирсоплити. Тепер залишки тирси могли знову загорітися від найменшої іскри.

Руслан, рятувальник:

- Зараз закінчуються роботи, проводиться розбирання, проливання конструкції.

Частину товару вдалося врятувати - те, що зберігали біля виходу. Всередині вогонь знищив усе. Еменесівцям доводилося пильнувати, аби щось не впало на голову.

Віталій Макаренко, помічник керівника пожежної зміни:

- Які обсяги, квадратура?

- 1,5 тис метрів.

- Це двоповерхова будівля?

- Да и деревянные перекрытия, и оно все обвалилось. Сейфы падали на первый этаж.

Орендаря приміщення на місці не було. Хто він, і як його знайти - не каже й охорона промзони.

Нині експерти з'ясовують причини займання. Якщо винний орендар, йому доведеться відповідати, й відбудувати чимале приміщення.