Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 січня 2011, 14:07 Пожежі
У Харкові через халатність батьків у пожежі загинув 6-річний хлопчик
У Харкові через халатність батьків у пожежі загинув 6-річний хлопчик

Страшна пожежа - в Харкові. Батьки пішли пиячити й покинули маленьких дітей самих удома. Вогонь швидко розгорівся й відрізав хлопчикам шлях до порятунку.

Пожежа в однокімнатній квартирі спалахнула, коли хлопчики трьох і шести років були вдома самі. Зайнялося щось у коридорі, кажуть рятувальники.

Олександр Стрюков, співробітник ГУ МНС в Харківській області:

- Началось все с коридора. Дети были в комнате. Комната сильно не пострадала, пострадал больше всего коридор. Из-за чего началось - не знаю, будет вестись расследование.

Вогонь відрізав дітям шлях до виходу. Чорний дим помітили люди на вулиці, викликали еменесівців. Ті швидко приїхали, але рятувати одного хлопчика було вже запізно. Він вчадів.

Інна Шукшина, заступниця керівника відділу ГУ МНС у Харківській області:

- Сотрудники МЧС проникли в квартиру очень быстро. Очаг пожара находился в самом коридоре, при входе. И сразу же обнаружили детей. Это мальчики трех и шести лет. Они были уже в бессознательном состоянии. К сожалению, один ребенок уже был мертв. Это старший, которому шесть лет.

Молодшого забрали до лікарні. Медики кажуть: врятувався хлопчик дивом. Мешканці будинку розлючені. Впевнені, невипадково спалахнуло саме в цій квартирі. Господарі постійно пиячать, за малюками ніхто не доглядав.

Любов Кравченко, свідок:

- Они бросают детей, и на ночь уходят, по подвалам пьют, потом утром приходят.

Батьків, які повернулися на місце трагедії, сусіди зустріли непривітно.

Батько дітей і сусідка:

- Мы с мамой просто пошли на базар купить покушать, и в это время что-то произошло. Я не знаю... Я не могу смотреть на это...

- Тебя разорвать нужно! Что ты сделал…

Побачивши мертвого сина та злякавшись самосуду сусідів, горе-батьки втекли. Їх розшукує міліція, аби відповіли за загибель дитини. Правоохоронці сподіваються, що мама з татом, бодай, відвідають молодшого малюка в лікарні.