Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 січня 2011, 13:18 Пожежі
У Луганську після пожежі без даху над головою залишилося два десятки людей
У Луганську після пожежі без даху над головою залишилося два десятки людей

Велика пожежа - в Луганську. Там горів двоповерховий житловий будинок. Зайнялося близько півночі, гасили полум'я майже чотири години. Без даху над головою залишилося два десятки людей.

Євген Соломін, кореспондент:

- В цьому будинку в квартирі номер вісім перед Новим роком зробили євроремонт. І саме з цієї квартири розпочалась пожежа, яка лишила без житла жителів цілого будинку.

Якраз поряд з нещасливою квартирою мешкав Віталій. Каже, сусіди оселю придбали в кредит. Майже півроку робили ремонт. Лише тиждень минув, як все затихло. І саме з цього помешкання вогонь пішов гуляти будинком.

Віталій Колядник, постраждалий:

- Детвору быстро одели и вынесли. Я сюда забежал забрать документы - уже со стены дым шёл. Ну, и дальше, всё видите.

Пожежі присвоїли найвищий рівень небезпеки. Для гасіння стягнули максимальну кількість техніки. Ситуацію ускладнювало те, що будинок дерев'яний. Тож полум'я швидко поширювалося поверхами. Коли близько четвертої ранку вогонь подолали, взялися підраховувати збитки.

Олександр Дробот, заступник керівника ГУ МНС в Луганській області:

- В очаге пожара никто из жителей не пострадал. Одна квартира выгорела полностью - это очаг пожара, пострадало там 4 квартиры в этом доме. Площадь горения - 400 квадратных метров.

Усіх погорільців, а це - два десятки осіб, міська влада розмістила в одному з профілакторіїв та надала приміщення для тимчасового зберігання вцілілих речей та меблів.

Ігор Редін, прокурор м. Луганська:

- Возбуждено уголовное дело по статье нарушения правил пожарной безопасности. Проводится расследование.

Однією з версій займання називають коротке замкнення. Власників горезвісної квартири шукають і досі. Про жодну компенсацію погорільцям не йде і мови. Сьогодні в будинку розпочався ремонт. Вестимуть його коштом підприємства, на балансі якого перебуває споруда.