Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 січня 2011, 10:18 Пожежі
Бабця на Луганщині підпалила сільраду
Бабця на Луганщині підпалила сільраду

Справжню війну оголосила владі мешканка Луганщини. Бабуся вирішила битися до кінця і підпалила селищну раду. Піднесла сірника об одинадцятій вечора. Сусіди помітили вогонь, щойно він здійнявся над дахом будівлі, і викликали рятувальників. Коли пожежники приборкували полум’я, представники сільської влади рятували документи.

Сьогодні співробітники сільради йдуть у 4-й клас місцевої школи. Тут їм - погорільцям - дали тимчасовий прихисток. Поки діти на канікулах, представники влади керуватимуть громадою звідси. На місці ж сільради - згарище.

Юлія Прокопова, секретар Рогівської сільради:

- Все в копоті. І оці документи, і оці. Некоторі документи погоріли вообще.

- Важливі документи погоріли чи як?

- Ну як сказать, в сільраді всі важливі документи.

Секретар ради каже: згоріли документи за п'ять років. Тепер не знає, як їх поновити. Дах знищено, деякі кабінети - пошкоджено. Добре, хоч комп'ютери та інша техніка вціліли.

Сергій Пронька, керівник Новопсковського РВ міліції:

- При пожаре была уничтожена кровля на площади 80 квадратных метров на примерную сумму в 85 тысяч гривен. Было возбуждено уголовное дело по статье "умышленное уничтожение имущества путем поджога".

Поки що в міліції посилаються на таємницю слідства й не називають прізвища підозрюваного. Утім, хто палій, точніше – палійка, люди знають. Це місцева пенсіонерка. Припускають, що у жінки не все гаразд з головою. Тепер селяни потерпають: якщо жінки не посадовлять за ґрати, може спалити все село.

Петро, мешканець с. Рогового:

- Да 69 років. Уже б оддихать, а не бігать. Вроди с Новопскова приїхала на велосипеді і підпалила.

Валентина, мешканка с. Рогового:

- Да нам уже страшно в селі бути. Ми обозвимось, а нас спалять нагад. Ото і все.

Імовірним мотивом підпалу називають давню образу на свого колишнього сусіда. Нині він - сільський голова, і жінка вирішила спопелити місце його роботи.

Віктор Жигулін, Рогівський сільський голова:

- Жили мы на протяжении 45-46 лет рядом. У нас были скандалы, но скандалы были довольно-таки давно, последние 5-6 лет жили дружно. Я не знаю, что у нее в голове было.

Тепер правоохоронці проводять експертизи. Зокрема, з`ясовують, чи осудна підозрювана. Якщо психіатри визнають її здоровою, то вона пробуде за ґратами років 15, якщо ж таки хвора - відправлять на примусове лікування.