Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 грудня 2010, 12:54 Пожежі
На Одещині живцем згоріли двоє близнюків
На Одещині живцем згоріли двоє близнюків

Вдруге за тиждень на Одещині у вогні загинули діти. Минулої п’ятниці двоє малюків згоріли на одеській Молдаванці, тепер трагедія сталася в Балтському районі. У дитячому ліжечку живцем згоріли двоє близнят. Трирічних дівчаток замкнула в хаті мама.

Валентина, сусідка:

- Я йшла в магазин. І дивлюся - з переднього цього вікна іде дим. Я не знала, що таке, пішла до сусідки, ця сусідка не може, каже, біжи сама. Я пішла - двері заперті.

На пожежу в селі Коритному збіглися всі сусіди. Горіла хата родини Поліщуків. Нажахані люди почали нести відра з водою, гасили полум’я через вікно.

Василь Вдовиченко, сусід:

- З цією сусідкою Валею ми прибігли сюди, двері були на замкові. Що робити, дим валив вже повністю. Я шарпнув, вирвав з замком, но зайти вже не було можливості туди. Я знав, що там діти, но зайти не було можливості.

Жар був надзвичайно великий - полум’я сягало двох метрів.

Любов Сорочинська, сусідка:

- Коли ми прийшли, хотіли влізти в хату, думали, що витягнем дітей, бо знали, що там діти. А воно так сильно горіло, що вообще невозможно було витягнути нікого. Ми начали поливати водою, визвали пожарну, "скору".

Близнятам, Олександрі й Наталі, 13 січня мало б виповнитися по 4 рочки. Мати замкнула їх у хаті ще вранці, розпаливши перед цим піч.

Ліна Поліщук, мати загиблих дітей:

- Я батька проводжала додому, поїхала в Болту, посадила на автобус, збиралася вже додому, тут звонок - телефон дзвоне: "Бігом додому, пожар". Я пока доїхала, тут уже все горіло. Двоє діток, близнятка, 2007 року, 13 января.

Коли на місце прибули МНСівці, рятувати дітей було запізно.

Віктор Буланцев, керівник сектору МНС у Балтському районі Одеської області:

- Уже пламя охватило эту комнату, языки были с окон и с дверей, и когда подали уже два ствола, начали тушить, сбили пламя и обнаружили возле отопительной печи печи тела двоих обгорелых деток.

Вже коли гасили полум’я, рятувальники дізналися причину займання. Згоріла хата через пошкоджену піч.

Віктор Буланцев, керівник сектору МНС у Балтському районі Одеської області:

- Верхняя часть обгоревшая, видно, что температура была достаточной, и прогорел вход на чердак, что дало тягу и хорошему распространению горения.

Нещасний випадок обурив усіх мешканців села. Люди звинувачують у трагедії матір дівчаток. Вона частенько кидала близнят у хаті, а сама пиячила.

Віктор Волошин, сусід:

- Дітей лишила, ви самі знаєте, що таке горяща груба в хаті. Вона вела аморальний спосіб життя, можна сказати так, пила постоянно, бардак, компанія, так що не знаю я. Це дуже велика біда, но це могло случиться іменно через п’янку цю всю. В мене теж 6-ро дітей, але, слава Богу, Бог хранить і все хорошо. А це - мати такі діти, я не знаю, убивати таких людей нада!

Сусідка:

- Було в неї, то пила, то вже начали її лякати, казати, що не візьмеш себе в руки - заберуть дітей. І вона казала, що все, більше не буду, давала слово, лиш не забирайте від мене дітей, бо я без них не зможу. Але бачте, це мало колись случитися.

Діток дуже шкодують люди. Кажуть, підтримували сім’ю, як могли: підгодовували дівчаток, допомогли навіть купити хату. Рятувальники ж закликають зробити висновки з трагедії. Адже протягом грудня на Одещині у вогні загинуло вже 19-ро людей, з них - четверо малюків.