Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 грудня 2010, 17:16 Пожежі
У Деснянському районі Києва згоріла адміністративна будівля
У Деснянському районі Києва згоріла адміністративна будівля

У Деснянському районі горів офіс підприємства. Зайнялося по обіді. Люди сподівалися, що полум’я приборкають самотужки. І через це ледь не втратили всі приміщення. Загасили пожежу професіонали.

Ці закіптюжені уламки ще годину тому були адміністративною будівлею. Пожежу помітили не одразу. І тільки коли з вікон вирвалося полум'я, здійняли ґвалт. На полум’я кидалися хто з вогнегасником, хто з водою. Та стихія не відступала. Навпаки - ще дужче нуртувала. Тільки тоді погорільці викликали МНСівців.

Вадим Скоробагатько, керівник пожежної частини Деснянського РУ МНС м. Києва:

- Було з’ясовано, що горить двоповерхова будівля, склалася загроза розповсюдження вогню на дах поруч розташованої будівлі, було прийняте рішення на відсікання вогню.

Зі слів адміністрації цього об’єкту, було з’ясовано, що будівля не експлуатувалася, нікого там не було на цей час.

Свідок:

- Вони намагалися самотужки гасити?

- Намагалися, але з цього нічого не вийшло, якби раніше викликали, не було б таких наслідків.

Рятувальники не ймуть віри підприємцям. Припускають, що в будівлі таки були люди. Принаймні, незадовго до пожежі приміщення огрівали.

Олег Косюченко, заступник керівника відділу Деснянського РУ МНС м. Києва:

- Передбачувана причина пожежі в дані будівлі - це порушення правил пожежної безпеки при облаштуванні та експлуатації пічного опалення.

Підприємці підраховують обсяги збитків, а рятувальники радять бути обережними під час користування опалювальними приладами і грубами. Якщо таки виникла пожежа, не покладатися на власні сили, й одразу викликати професіоналів.