Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 грудня 2010, 14:25 Пожежі
На Волині з початку року в пожежах загинуло 55 осіб
На Волині з початку року в пожежах загинуло 55 осіб

Почастішали пожежі на Волині. МНСівці кажуть: головно, через несправність грубних опалень, короткі замкнення в електромережах і куріння в нетверезому стані.

Про займання будинку в селі Когильному Володимир-Волинського району пожежну варту повідомила місцева адміністрація. Коли еменесівці прибули на місце, рятувати вже було нікого. Дерев'яне помешкання вигоріло, а його господар - учадів. Місцеві розповіли: спалахнуло не в хаті, а у хліві: там господар з п'яну теслював.

Микола Олексійович, сусід:

- Коли на пожежу прийшли, що ви бачили?

- Бачив, що ця сторона вже геть загорілася. Десь там між хлівами був вогонь.

Ще одне лихо сталося в Льотничому, неподалік українсько-польського кордону. Сценарій схожий, ось тільки жертва червоного півня - 37-річний селянин. МНСівці вогонь швидко локалізували, й навіть хатні речі врятували, проте чоловіка, що надихався згубного диму, винесли вже мертвим. Кажуть, він напередодні лагодив грубне опалення. А ось пенсіонерці в Маневицькому районі односельці напередодні міняли електромережу. Сільські Кулібіни так скрутили дроти, що будинок згорів, а його господиня - мертва.

Володимир Нестеров, помічник керівника ГУ МНС України у Волинській області:

- Причинами пожеж, що спричинили трагічні випадки, було необережне поводження з вогнем, коротке замикання електромережі та несправність пічного опалення. Тому у цю пору року, коли збільшується навантаження на мережу і люди використовують опалення, громадяни повинні дотримуватися правил безпеки. Не перегрівати печі і не користуватися саморобними пристроями.

Раритетні огрівачі слід викинути, побутову техніку - використовувати помірно, в хаті мати первинні засоби гасіння. Треба пам’ятати, що холодної пори та ще й за недостатнього фінансування рятувальникам дістатися місця пожежі щораз тяжче.

Костянтин Романчук, керівник сектору ГУ МНС України у Волинській області:

- Трапляються випадки, коли пожежні машини є несправними, коли пального вистачає на 10-15 хвилин роботи, коли не хватає людей у зв'язку з складним фінансуванням, і тоді підрозділ виїжджає, практично, з одним водієм.

За статистикою, в області від початку року сталося 969 пожеж і загорань. У вогні загинуло 55-теро громадян, двоє з них - діти. Найпоширеніша причина лиха - куріння в нетверезому стані.