Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 грудня 2010, 16:14 Пожежі
У Києві на бульварі Перова через несправну електромережу згоріла кав'ярня
У Києві на бульварі Перова через несправну електромережу згоріла кав'ярня

У Києві взагалі гаряче. Одразу дві пожежі спалахнули через несправну електромережу. На Русанівських садах зайнявся приватний будинок, а на бульварі Перова вщент вигоріла кав’ярня.

Господар кав’ярні розгрібає згорілі речі: кілька вцілілих вивозить із попелища. На цьому згарищі знімальній групі "Свідка" не раді. Спочатку власник закладу ховається від камери, а потім стає сміливішим - погрожує розбити техніку.

Господар кав’ярні:

- Не надо нас снимать, я Вас прошу. У меня и без Вас головная боль. А то разобью камеру, я предупредил.

- А говорят, вы как МАФ зарегистрированы?

- Да.

- Так а самовільно розбудували.

- Не надо снимать. Я сказал, не снимай!

Вогонь знищив кафетерій майже вщент. Але мешканці сусідніх будинків із того не засмучуються. Кажуть, розважальний заклад працював і вдень, і вночі. Тож спокою не було нікому.

Ганна, мешканка м. Києва:

- Очаг культуры в кавычках. Нет, так и к лучшему, потому что и с детьми гуляешь, и мусора полно, тут же пройти нельзя. Я иду на работу в шесть утра - тут же ужас что творится. И банки, и мусор.

Віра, мешканка м. Києва:

- Сюди не хожу, а так би лучше б для дітей морожено тут продавали.

Володимир, мешканець м. Києва:

- Молодежь сюда не сильно заглядывала, а так только бизнесмены.

Пожежники розповідають: зайнялося приблизно об одинадцятій ранку всередині будівлі. Працівниці, що прибирали у великій залі, відчули запах диму. Коли забігли на кухню, то побачили: палає стеля.

Роман Цирень, заступник керівника відділу Дніпровського РУ МНС у м. Києві:

- Вогнем там знищено майже всю покрівлю і всю оргтехніку, яка знаходилась в кафе.

Вогонь загасили, та врятувати споруду не вийшло. Насамперед, це провина власників закладу, кажуть пожежники. Адже кав’ярню будували із серйозними порушеннями. Цією пригодою вже зацікавилася міліція. Адже невідомо, які були б наслідки, якби будівля зайнялася ввечері, коли в закладі аншлаг.

Роман Цирень, заступник керівника відділу Дніпровського РУ МНС у м. Києві:

- Там не були дотримані правила влаштування електромереж у відповідності до правил влаштування їх, дерев’яні конструкції крівлі не були оброблені вогнетривкою сумішшю, що послугувало швидкому розповсюдженню пожежі, і якщо брати ізначально, то по документам це числилася у нас як мала архітектурна форма, але хазяїн на свій розсуд почав розбудовувати її.

Не дотримався норм при влаштуванні електромережі й власник будинку на Русанівських садах. За свою недбалість поплатився.

Роман Цирень, заступник керівника відділу Дніпровського РУ МНС у м. Києві:

- Збиток був нанесений, зі слів власника, десь приблизно на 25 тисяч гривень, тому що погоріли його там особисті речі, носимі речі.

За словами рятувальників, саме недбалість - найпоширеніша причина пожеж. І це щастя, коли через чиюсь халатність не страждають невинні люди.