Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 грудня 2010, 15:05 Пожежі
На Київщині літнє подружжя загинуло під час пожежі
На Київщині літнє подружжя загинуло під час пожежі

Літнє подружжя загинуло під час пожежі на Київщині. В господі давно не трусили сажі. Натомість піч розкочегарили по максимуму.

Пізно ввечері двоє дільничних поверталися зі служби до райцентру. У вікні однієї з хат помітили мерехтливе червоне сяйво.

Євген Мовчан, дільничний інспектор Таращанського РВ міліції:

- Подивившись у вікно, побачили дим та полум'я. Було чутно, що хтось стогне у даному будинку.

Олександр Дроздівський, дільничний інспектор Таращанського РВ міліції:

- Дим стояв по всій хаті, видно нічого не було, тільки видно було силует ноги. Взявшись за руки, забігли в хату і винесли її надвір, і положили на сніг...

У цей час до охопленої полум'ям хатини вже поспішали сусіди та рятувальники.

Михайло Миколайович, мешканець с. Лисовичів:

- Первим ділом побіг туда - мало лі що, люди є люди. Думав, може, чимсь помогти. Кажу, там ще дєдушка должен буть. "А де він?" Кажу, у тій кімнаті, де ото вогонь. Но там уже нема нічим не дихати, нічого. І стеля падає…

Валерій Ненюк, старший інспектор ГУ МНС України в Київській області:

- Коли рятувальники прибули, уже горіла покрівля повністю, тріскався шифер, і будинок зсередини був майже повністю охоплений вогнем, тому що він дерев’яний, і поверх обкладений кирпичем.

Тіло шістдесятирічного господаря рятувальники знайшли тільки після приборкання вогню. Він живцем згорів у власній спальні. Його врятовану дружину одразу ж доправили до реанімації, однак свого чоловіка жінка пережила лише на добу.

Валентин Стебченко, завідувач відділення Таращанської районної лікарні:

- Порядка 30 процентів опіків - спина, ноги. Хвора отримала опіки дихальних шляхів, було отруєння чадним газом. Стан її був важким.

Чому до оселі пенсіонерів залетів червоний півень, нині з’ясовують фахівці. За словами ж сусідів, у старенькій хатині, де вже давно не трусили сажі, останнім часом топили з ранку до вечора.

Михайло Миколайович, мешканець с. Лисовичів:

- У них десь у час дня із комина дим ішов, уже топилося. І десь в годині чотири під вечір, у начала п’ятого я ішов давать скотині їсти, то в них з димохода ще йшов дим.

Валерій Ненюк, старший інспектор ГУ МНС України в Київській області:

- Попередня причина - перекал пічного опалення. Бабуся і дідусь з обіду почали топити піч. Оскільки будинок сам дерев’яний і досить старенький, ймовірно те, що вони перекалили його, і виникло самозаймання деревини в перекриттях.

За статистикою МНС, цьогоріч на Київщині через проблеми з пічним опаленням сталося вже двісті пожеж. Вони забрали життя більш як трьох десятків людей.