Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 грудня 2010, 12:29 Пожежі
В Одесі вщент згоріла квартира з трьома жителями
В Одесі вщент згоріла квартира з трьома жителями

Жахливі наслідки пожежі. Мешканці одеського будинку, де в четвер згоріла квартира разом із трьома людьми, досі шоковані. Для сусідів наслідки лиха та рятувальних робіт обернулися надзвичайним стресом.

Квартира палала так, що заблокувала вихід сусідам. 18-х мешканців пожежники евакуювали. Та в епіцентрі займання загинуло троє людей. Сьогодні постраждалу оселю вичищали від горілого мотлоху. До обіду двірники винесли вже 70 мішків.

Тетяна Левадна, двірниця:

- Четыре альтфатера уже забили. И еще Бог его… кидаем просто вниз, не знаем. Сказали, чтоб были здесь до тех пор, пока не уберем.

Щоби загасити пожежу, МНСівці вилили 6 машин води. Тепер наслідками нещастя переймаються сусіди. Найбільше дісталося родині пані Марини, квартира якої на поверх нижче погорільців. Люди шоковані: кажуть, вчора гаряча вода в помешканні діставала кісточок.

Марина Прусакова, сусідка:

- Залили нас водой полностью. Квартира превратилась в ничто: полностью все уничтожено, вся мебель, полы, обои, потолки. Ну, ремонт капитальный нужно делать полностью. Сейчас вот света нету, у нас ребенок 2-летний. Ну, пока они гуляют… ни покушать сготовить, ничего.

В оселях, які розташовані нижче від погорільців, ще досі капає зі стелі. Від електрики будинок від’єднали ще вчора. Світла не буде до понеділка: дроти повністю вигоріли з 11-го по 16-й поверх.

Володимир Григорович, електрик:

- Электричество здесь ни при чём. Щитовая была полностью в сохранности, и перегорел предохранитель один после того, как здесь все выгорело и замкнуло.

У згорілій квартирі загинули дві 80-річні сестри та 51-річний чоловік, що страждав на хворобу Дауна. Одна з жінок була недієздатна. Сусіди підозрюють, що пожежу влаштувала саме психічно хвора.

Лаура Саакян, сусідка:

- Знали Рому, тетю Еву. А двоих, в принципе, слышали, но никогда не видели. Ну, видели, когда через окно что-то выкидывает, выливает. Ну, больные люди. Конечно, они должны были наблюдаться.

Марія Кузьмівна, консьєржка:

- Просто больные люди, они не должны 3 человека оставлять в квартире. Значит, нужно чтоб кто-то за ними ухаживал, они же люди больные, так их нельзя оставлять.

З кіптявою та сажею постраждалі мешканці пораються самотужки. Нарікають: зіпсоване все майно і техніка. Майже ніхто свого житла від нещасного випадку не страхував.