Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 грудня 2010, 16:23 Пожежі
У Сумах студент врятував дідуся з вогню
У Сумах студент врятував дідуся з вогню

Сумський студент виніс із вогню дідуся-інваліда. Посеред ночі у квартирі старенького спалахнула пожежа. Зайнялося ліжко, а встати йому було несила. І тут стогін дідуся почув молодий сусід.

Вночі Сергієві не спалося. Близько першої години почув стогін. Вийшов з квартири і побачив дим, що повз з-під дверей сусіда. Хлопець займається самбо - з трьох ударів вибив двері.

Сергій Школа, рятівник:

- Зашел в квартиру, в квартире на метр ничего не было видно. Я через этот дым захожу в комнату, смотрю, - диван горит, и на этом диване лежит дедушка. Даже уже одежда начала на нём гореть немножко. Я взял его, и быстренько оттуда вытащил в подъезд. Адреналин, может, такой был. Не задумывался. Забежал и понимал, что надо просто вытянуть человека любым способом.

Сусіди викликали рятувальників і "швидку". 89-річного інваліда Великої Вітчизняної забрали до лікарні - йому попекло груди й руки. З поки невстановлених причин зайнялося ліжко дідуся. Встати він не міг - старенький жив один, і майже не ходив. Його син не знає, як дякувати сміливцеві-сусіду. Від грошей 20-річний студент відмовився навідріз. Тепер його номінуватимуть на звання "Герой-рятівник року".

Володимир Власенко, син постраждалого:

- Я хотел бы поблагодарить от всей души. Таких людей, как Сергей, их немало в нашей стране. Но хотелось бы, чтобы они были с нами всегда в трудную минуту.