Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 листопада 2010, 12:07 Пожежі
На Київщині, рятуючи документи, у вогні загинув 66-річний пенсіонер
На Київщині, рятуючи документи, у вогні загинув 66-річний пенсіонер

Двоє чоловіків не змогли вибратися з палаючого будинку у селищі Новоосинове на Харківщині. Пожежа спалахнула вночі, коли чоловіки прокинулися, вогонь вже охопив будівлю. Загиблі задихнулися чадним газом. І під час пожежі загинув пенсіонер на Київщині.

Коли у сусідів знизу зайнялося, Марія Петрівна з чоловіком вже готувалися до сну. За кілька хвилин їхня квартира перетворилася на пекло.

Марія Петрівна, мешканка с. Дмитрівки:

- Ми насилу з хати вийшли. Уже було повно диму. По ступеньках отак о йшли. Чоловік трохи нахватався, а я отак схватила.

Із охопленої полум’ям квартири на першому поверсі вогонь помалу піднімався вище, тож мешканці будинку хто в чім повискакували на вулицю. Серед них були і погорільці - літнє подружжя, що ледве встигло врятуватися з розжареної оселі. Та спостерігали за вогнем вони недовго. Із криком "там же документи!" господар кинувся у вогонь.

Тетяна Свиридівна, мешканка с. Дмитрівки:

- Його витягли, пожарних і міліцію повизивали. Витягли сюди, ще мій син начав искуственное дыхание робить. А доця подивилася, каже, вже готовий.

Ані перша допомога рятувальників, ані реанімаційне обладнання "швидкої" повернути з того світу сердегу не змогли. За словами сусідів, він змалку хворів на епілепсію, тож перший ковток розпеченого повітря став для нього останнім.

Валерій Ненюк, старший інспектор ГУ МНС України у Київській області:

- Таким людям не можна дихати залишками горіння, бо вони досить токсичні. Люди з цими проблемами досить вразливі. Достатньо одного ковтка, щоб людина втратила свідомість.

Причину пожежі, що забрала життя 66-річного пенсіонера, рятувальники обіцяють оприлюднити вже за кілька днів. На думку ж сусідів загиблого, займання у квартирі сталося через несправний телевізор.