Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 листопада 2010, 15:53 Пожежі
На Чернігівщині 30-річний палій боровся зі шпигунами Аль-Каїди
На Чернігівщині 30-річний палій боровся зі шпигунами Аль-Каїди

Тим часом, 30-річний мешканець Чернігівщини навмисне підпалював помешкання своїх сусідів. І робив це з добрими намірами - боровся зі шпигунами Аль-Каїди. Щоб спіймати борця з тероризмом, люди придбали систему відеоспостереження.

Сім пожеж за півтора місяця. Такого в цьому містечку не пам’ятають навіть старожили.

Алла Коротка, мешканка м. Щорса:

- Звичайно, я не знаю... На психіку це так давило, що страх.

До цієї господи червоного півня запускали тричі. Це все, що лишилося від сінника та хліву. Під час пожежі тут живцем згоріли свині, кролі та кури. Тепер хазяї рахують тисячні збитки та лікують обпечених поросят.

Алла Коротка, мешканка м. Щорса:

- Сгорел кабан племенной. Кнур. Сгорела свиноматка поросная. Пообгорали страшно, и мы порезали. Ожоги страшные.

Спочатку люди грішили на несправну проводку в господарських спорудах. У версію про палія повірили, коли запалали хати.

Алла Коротка, мешканка м. Щорса:

- Нема нічого. Сарай трохи остався, а дом повністю спалили…

Невідомого палія містяни марно вираховували серед своїх. Нічим закінчилися й нічні чатування на залітних зловмисників. Аж поки не встановили сучасної системи відеоспостереження. Лише тоді з’ясували, хто цей таємничий кривдник.

Тетяна Помаз, мешканка м. Щорса:

- А вон там досками было заделано. Туда он спокойно все заложил, фитиль вывел, и тут же все зажег спичками. На видео все это хорошо видно.

Зловмисника взяли на гарячому. Ним виявився тридцятирічний раніше засуджений місцевий нероба. На першому ж допиті чолов’яга зізнався: мовляв, випалював шпигунів Аль-Каїди.

Андрій Зеляк, перший заступник керівника Щорського РВ міліції:

- На данный момент человек задержан. Находится в СИЗО. Выдвинул версию, что на этих адресах, где он совершал поджог, жил какой-то человек, который, с его слов, был участником Аль-Каиды.

Тепер на чернігівського борця з тероризмом чекає спілкування з психіатрами. Якщо його визнають осудним, має всі шанси опинитися за ґратами.