Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 листопада 2010, 12:56 Пожежі
Під Луцьком з пожежі врятували 52-річного п'яницю
Під Луцьком з пожежі врятували 52-річного п'яницю

Небезпечний тандем, цигарка та горілка, продовжує завдавати клопоту українцям. У селі під Луцьком мало не втратив життя 52-річний пияк.

Добре слово про власника ось цієї садиби в Новоставі навряд чи хто скаже. Не один рік поспіль її господар дід Іван пиячить, друзів має теж відповідних. Як правило, їхні горілчані посиденьки починалися звечора: хтось ніс до старого пійло, хтось їжу, а за це мав дах над головою. Принаймні, так було донедавна.

Марія Олексіївна, мешканка с. Новостава:

- Спати лягла, чую - щось тріскає. Думаю, салюти, чи що, а то шифер. Десь начало 12 то було, бо я вийшла за хлів і бачу: тріщить-горить…

Побачили хату у вогні й двоє товаришів. Побігли шукати господаря, прихопивши з собою мокру ковдру.

Валентин Мицалюк, сусід:

- Побіг в дальню комнату, в дальній комнаті нікого не було. На кухню не забіг, бо диму багато було. Скинув светра, зав'язав на голову. І вже Андрій забіг з одіялом мокрим. І почули, що там щось бекає - давай його сунути, поки я виламував інші двері. Схватили і висунули його на вулицю.

Сміливий вчинок свого брата Інна бачила на власні очі. Каже, дах міг обвалитися будь-якої миті. Ще більше налякала жінку неадекватна поведінка врятованого діда.

Інна, мешканка с. Новостава:

- Пручається, не хоче, щоби його звідти діставали. Назад туди лізе. Неможливо його було втримати. Але якось - слава Богу. Дістали і тримали, поки не приїхала пожежна. Вони приїхали, всі позбігалися, дивилися. Ніхто ж не чим не допоможе, бо високо - на горі ж зайнялося.

Чому зайнялося - пояснення є. Старий любив теслювати. Того вечора, тримаючи в зубах цигарку та ще й напідпитку, майстрував комусь табурета. МНСівці припускають, саме недопалок, упавши на тирсу, і міг спричинити пожежу.

Василь Оліферчук, заступник керівника Луцького МУ МНС:

- Попередньо, можна сказати, що пожежа виникла внаслідок необережного поводження з вогнем власника будинку.

- Це не єдина версія?

- Так, розглядається кілька версій, протягом 3 днів буде встановлена точна.

Від початку року на Волині сталося понад вісім сотень пожеж та займань. У вогні загинуло тридцять восьмеро людей. Рятувальники вкотре попереджають: паління вдома та ще й у нетверезому стані - небезпечне для життя.