Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 листопада 2010, 12:36 Пожежі
У Києві у вогні загинули мати і син
У Києві у вогні загинули мати і син

Двоє людей згоріли на Кіровоградщині. Приватний будинок зайнявся вранці. Мешканці опинилися у вогняній пастці, й не змогли вибратися. За попередньою версією, зайнялося через цигарку. Так само загинули в полум’ї і двоє киян: мати й син.

Червоні язики полум’я крізь пелену чорного диму - ця моторошна картина й досі перед очима мешканців гуртожитку. Коли серед ночі хто в чім вони вискочили у коридор, одна з кімнат нагадувала доменну піч.

Світлана, мешканка гуртожитку:

- Крики слышали. Мы выбежали и начали тушить. А потом уже задыхаться стали. Что ж нам делать? Надо выбегать…

Сусідка:

- Жінка лила воду сюди. Одкрили двері, бо вони ж замка не держали никогда. Чотири відра води вилили туда, але вогонь пішов на них. Якби двері не одкривали, може б, лучче було тута.

В охопленій полум’ям кімнаті мешкали сімдесятилітня бабуся та її син. Чоловік задихнувся уві сні. А старенька прокинутися встигла, однак через хворі ноги врятуватися не змогла.

Сусідка:

- Она ползла… Под дверями почти вот так вот… При мне парни забирали её. Забирали, как бы, сразу сообразили открыть окно и на балкон.

Попередньою причиною трагедії фахівці називають паління у ліжку.

Світлана, мешканка гуртожитку:

- Сын выпивал, конечно. Бабушка нормальная была. Но тоже могла выпить с сыном. Так случилось - пьяный был. Закурил - и все. Заснул.

Руслан Черниш, заступник керівника Деснянського РУ МНС м. Києва:

- Палити син не виходив даже в коридор, палив постоянно в квартирі. До чого бачимо результат.

Однак сусіди з таким вердиктом не згодні. Кажуть, усе через несправну електромережу гуртожитку. Люди вже стомилися писати скарги до ЖЕКу.

Тетяна Миколаївна, мешканка гуртожитку:

- З проводкою, це 100%, бо у нас уже горіло, там, на тій стороні. На першому поверсі по тому крилу щиток горів. Людей евакуювали всіх на вулицю.

Марія Степанівна, мешканка гуртожитку:

- У нас просто старий будинок. Це гуртожиток, він не розрахований на таку кількість людей, таку кількість сімей, які тут проживають. Зараз же ж нова техніка пішла, комп’ютери. Він не розрахований. У нас, як тільки включається телевізор, стіралка і хочеш попилесосить - вибиває.

А поки на місці трагедії працюють МНСівці та слідчі. Остаточну причину пожежі вони обіцяють назвати за кілька днів.